Video "Este preferata noastră și preferata copiilor". Afacerea cu care Daniel și-a impresionat clienții, în Capitală. Specialităţile se găsesc doar în restaurantele de lux
Pâinea cu cerneală de sepie sau cu cărbune atrage mulţi clienţi. Mâncăm pâine mai puţină, dar artizanală. Brutăriile care coc specialităţi şi înlocuiesc făina albă cu alte tipuri, mai sănătoase şi hrănitoare, atrag mulţi clienţi, chiar dacă au preţuri de 4 - 5 ori mai mari. Sortimentele lor sunt inedite: cu sfeclă şi chefir.
Consumul de pâine sare de 60 de kilograme pe an de persoană, peste media europeană, dar tendinţa se îndreaptă spre pâinea artizanală.
Claudiu Crăciunică, Reporter Observator: Într-o brutărie artizanală procesul de dospire este unul lent care durează minim 24 de ore. Acolo unde se vinde pâinea, se și produce, iar ingredientele sunt tot timpul de calitate pentru a păstra gustul.
Daniel Ion are peste 20 de ani de experiență de brutar și patiser. După ce a lucrat mult în Spania, a deschis o brutărie la București. Şi-a impresionat clienţii cu specialităţi inedite - pâine cu turmeric, cu kefir și vedeta cuptoarelor pâinea cu cărbune vegetal.
Seduşi de gustul din brutăriile artizanale, clienţii încep să îşi asorteze şi pâinea la meniu
- Pâinea, nelipsită de pe masa noastră. Doar jumătate dintre români sunt mulţumiţi de greutatea lor şi de...
- Cum se prepară pita de Pecica, pâinea preferată a lui Ceaușescu. A devenit produs recunoscut la nivel european
- Afacerea cu care Roxana a dat lovitura pe piață. "Este adevărat că poate fi mai scumpă, însă se preferă...
Daniel Ion, brutar, patiser și antreprenor: Este cea mai vândută pâine a noastră și din ceea ce spun clienții este o pâine foarte bună pentru sistemul digestiv.
Irina vine o dată la două zile special ca să cumpere această pâine de culoare neagră.
Irina, clientă a brutăriei: Este preferata noastră și preferata copiilor. În primul rând le place foarte tare că este neagră și a făcut senzație la școală, apoi e foarte gustoasă are semințe, are fibre, e foarte bună.
Seduşi de gustul din brutăriile artizanale, clienţii încep să îşi asorteze şi pâinea la meniu.
România are aproape 7.000 de firme de panificaţie
În altă brutărie din Bucureşti, din cartierul Băneasa, Laura Maria Sion coace pâine cu turmeric, cu sfeclă şi cerneală de sepie. Specialităţile acestea le găsim în restaurantele de lux din Bucureşti, dar pregăteşte şi un magazin.
Laura Maria Sion, brutar pasionat și antreprenor: România este o piață foarte norocoasă, vorbesc strict de pâine: avem pâine bună, avem produse de foarte bună calitate, nu le găsim la raft, este adevărat. Cu siguranță consumatorul mai trebuie puțin educat.
România are aproape 7.000 de firme de panificaţie, care au avut acum doi ani o cifră de afaceri de aproape opt miliarde şi jumătate de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰