Antena Meniu Search
x

Video "Eu în căruţ am cu ce să mă duc şi cu copilul de 3 ani după mine?". De ce a fost ridicată maşina unei femei cu handicap, deşi parcase corect: reacţia Poliţiei Constanţa

Justiţie oarbă la Constanţa, unde poliţiştii locali au ridicat maşina unei familii cu dizabilităţi, în timp ce oamenii erau la cumpărături. Agenţii dau vina pe şofer, pentru că nu lăsase în maşină ecusonul care îi dă dreptul la locurile speciale. Avocaţii spun, însă, că nu au dreptate. În plus, proprietara maşinii, care se deplasează într-un fotoliu rulant, spune că nici macar nu şi-au cerut scuze şi că i-au lăsat să iasă singuri din încurcătură.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 04.01.2023, 19:27

Vezi și

"Fix pe-a mea cu semn v-aţi găsit s-o luaţi! Îl am, îl am (n.red. cardul). Mi l-a cerut cineva? De ce nu m-aţi aşteptat?", a spus femeia. Familia cu dizabilităţi, o femeie în scaun cu rotile şi soţul ei, care o proteză la picior, au încremenit când au ieşit din magazin şi nu şi-au mai găsit maşina. Poliţiştii locali încă mai erau acolo şi le-au explicat ce s-a întâmplat. Proprietara automobilului le-a arătat autorizaţia de parcare, dar lucrurile nu s-au schimbat.

Şefii poliţiştilor locali din Constanţa susţin că agenţii au respectat legea

"Eu în căruţ am cu ce să mă duc şi copilul de 3 ani după mine?", spune femeia. Familia cu dizabilităţi îi acuză pe poliţiştii locali din Constanţa că nu şi-au schimbat atitudinea nici după ce au văzut că locul de parcare nu fusese ocupat abuziv. "L-am rugat frumos. I-am spus că în situaţia în care sunt să mă ducă cu maşina poliţiei şi a spus că el nu e taximetrist şi nu face pe taxiul, să ne descurcăm", a declarat Alina Mititelu.

Norocul cuplului însoţit de fetiţa lor a fost că un martor la incident s-a oferit să îi ajute - i-a dus cu maşina lui unde aveau nevoie. Maşina a ajuns în parcul de autovehicule din cadrul primăriei Constanţa. Oamenii au putut să îşi ia autoturismul abia după ce au plătit o taxă de 570 de lei, o valoare mai mare decât pensia de handicap al femeii. "Nu aveam bani la mine, dă-i să fac pe telefon transfer de bani, nu am reuşit, până la urma a venit bona cu maşina şi mi-a dat cardul să plătesc", a declarat Adrian Mititelu, soţul femeii.

Şefii poliţiştilor locali din Constanţa susţin că agenţii au respectat legea. Mai mult, când au văzut că şoferul avea dreptul să parcheze pe locurile pentru persoane cu dizabilităţi, au anulat amenda pe care o scriseseră. "Legea nu arată în mod express că trebuie să arăţi legitimaţia respectivă, să o pui practic în prabrizul maşinii sau în orice alt loc vizibil, arată foarte clar doar deţinerea legitimaţiei", a declarat Adrian Cuculis, avocat.

În plus, poliţiştii puteau să verifice la primărie dacă există legitimaţie pentru acea maşină. Mai ales că vehiculul era vizibil modificat pentru a putea fi condus de o persoană cu dizabilităţi. "Referitor la modul de acţiune şi comportamentul poliţiştilor locali, am început deja verificări interne, iar în situaţia în care vom constata că au fost încălcate prevederile legale vom dispune măsuri în consecinţă", a declarat Adrian Palade, Poliţia Locală Constanţa. Familia a făcut plângere la poliția Constanţa, care a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Eu în căruţ am cu ce să mă duc şi cu copilul de 3 ani după mine?". De ce a fost ridicată maşina unei femei cu handicap, deşi parcase corect: reacţia Poliţiei Constanţa