Antena Meniu Search
x

Video "Eu în sufragerie mă duc la vale". Un bloc din Galaţi stă să se prăbuşească. Scările se distanţează, iar armatura de beton de la etajele superioare s-a rupt în două

Locatarii unui bloc din Galaţi trăiesc cu teama că în orice clipă cladirea se poate prabuşi. Asta, după ce blocul construit în anii 60 arată ca după bombardamente, cu multe crăpături şi fisuri, pe care oamenii încearcă de ani de zile să le repare cu bani din propriul buzunar. Soluţiile ar trebui să vină din partea autorităţilor, care însă par că au uitat de pericolul la care sunt supuşi în fiecare zi toţi locatarii.

de Redactia Observator

la 08.03.2024, 11:17

Vezi și

- Uitaţi cât s-a deplasat blocul. Uitaţi aici, deci cât s-a rupt şi cât are de gând să aşa. Pur şi simplu, autorităţile nu fac absolut nimic. 

Este situaţia dramatică cu care se confruntă zilnic locatarii unui bloc din cartierul gălăţean Ţiglina. Ultima implicare a autorităţilor a fost în 2008, dar acum, la 16 ani distanţă, blocul arată ca o ruină. 

Locatar: Uitaţi cum s-a lăsat pur şi simplu în jos. Se vede că pleacă pur şi simplu. Ia uitaţi sus acolo. Acolo are un metru. Poate şi mai bine, la cum s-a distanţat. 

Locatară: Eu în sufragerie mă duc la vale. Nu mai pot să mai rezist. Mobila mea vine practic în jos. 

Pe acelaşi subiect

Imobilul are în total cinci scări, care însumează o sută de apartamente, iar în ultimii doi ani a început deja să se dărâme bucată cu bucată. Scările se distanţează una câte una, iar armatura de beton de la etajele superioare s-a rupt în două. 

- Pur şi simplu se macină pe zi ce trece. În ultimii doi ani, s-a deplasat urât de tot. S-a dus pur şi simplu. Scara 1,2,3 pleacă într-o parte, 3, 4 în altă parte. Uitaţi la etajul doi, cum aplicat din armatura blocului! Uitaţi!

Blocul are bulină roşie

Iar de la o zi la alta lucrurile se agravează. În fiecare lună proprietarii apartamentelor încearcă să repare crăpăturile, însă fără rezultat. Nici măcar uşile nu li se mai închid din cauza denivelării. 

- Să vedeţi pur şi simplu cum a plecat uşa. Deci a plecat pur şi simplu. Spune şi dânsa că-i mai dă cu piciorul de o mai aduce înapoi. 

Petrica Patilea, primăria Galaţi: Există posibilitatea realizării unui parteneriat între primărie şi asociația de proprietari. Aşa încât să poată fi accesate fonduri europene pentru astfel de lucrări.

Clădirea are bulină roşie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Eu în sufragerie mă duc la vale". Un bloc din Galaţi stă să se prăbuşească. Scările se distanţează, iar armatura de beton de la etajele superioare s-a rupt în două