Antena Meniu Search
x

Video "Eu n-am auzit nimic". Mărturiile familiei adolescentei de 15 ani din Prahova, care şi-a acuzat tatăl că ar fi violat-o. Unchiul aruncă vina asupra mamei

Chinuita de abuzurile sexuale ale propriului tată, o adolescentă de 15 ani din Prahova a mers singură la poliţie să ceară ajutor. I-a fost teamă că fraţii ei mai mici, de 8 şi 12 ani, vor avea aceeaşi soartă dacă ea nu face nimic. Cei trei sunt acum în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului, iar tatăl lor a fost arestat pentru 30 de zile. Vă avertizăm că urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 08.07.2022, 20:09

Vezi și

Adolescenta de 15 ani a trăit un calvar în propria casă. Abandonată de mamă, fata ar fi fost abuzată sexual de tatăl ei. Acum rudele, cele care ar fi trebuit să-i poarte de grijă, ridică din umeri.

Bunica copilei: Eu n-am auzit nimica.

Reporter: Fata n-a povestit nimic? N-a zis?

Bunica copilei: Nu. Am întrebat-o. Nu mi-a spus fata nimica.    

Pe acelaşi subiect

Reporter:  Îl vedeaţi pe frate în stare, dacă ar fi să fie?

Unchiul copilei: Păi cum? E copilul tău, cum ar fi să faci? Am rămas surprins şi şocat ca oricine. Până nu aflu şi eu, nu ştiu nimica. 

Ieri dimineaţă, fata şi-a făcut curaj şi a mers la poliţie.

Maria Magdalena Rădulescu, purtător de cuvânt IPJ Prahova: La sediul Secţiei de Poliţie Rurală Blejoi s-a prezentat o minoră în vârstă de 15 ani care a declarat faptul că ar fi fost agresată sexual de către tatăl ei. În baza sesizării s-a constituit echipă operativă în vederea clarificării situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale care se impun. 

Abuzată de tată, ani la rând

Bărbatul a fost imediat dus la audieri, iar adolescenta şi fraţii ei de 8 şi 12 ani au fost preluaţi de Direcția pentru Protecția Copilului Prahova. 

Corina Nicola, purtător de cuvânt DGASPC Prahova: În acest moment, copiii au fost scoşi din mediul abuziv. S-a stabilit plasamentul lor în regim de urgenţă în Centrul de Primire în regim de urgenţă. Li se acordă consiliere psihologică şi urmează să se facă toate verificările privind situaţia acestora. 

Nu se știe, până acum, dacă şi mezinii familiei au fost abuzaţi de tată. Mama i-a părăsit de mici. 

Reporter: Dumneavoastră spuneaţi că e vorba de o scorneală a soţiei?

Unchiul copilei:  Cred, pentru că ei nu sunt într-o relaţie. Cred să fie puse de la ea, că o cunosc ce fată este, ce femeie este.

Reporter: Dar ea de ce i-a părăsit?

Unchiul copilei:  Păi dacă a plecat după altul. S-a căsătorit cu altul. Trăia cu el şi trăia cu altul. El la muncă, la salon, pleca la 6 şi venea la 12 noaptea şi ea umbla cu aşa. 

Vecinii sunt şocaţi. Nimeni n-a văzut drama prin care trecea adolescenta de 15 ani. 

Vecin: Foarte cuminte băiatul. N-a avut probleme cu nimeni.

Reporter: Şi ce să se fi întâmplat?

VecinCe s-a întâmplat? Asta nu putem să ştim nici noi, că eu stau lângă el, aici, şi de un an de zile a fost cuminte şi în rest n-am mai ştiut nimic.

VecinAţi văzut-o vreodată pe fată tristă, supărată?

ReporterNu, nu, nu, niciodată.  

Individul acuzat ca şi-a molestat fiica a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă. Cei trei fraţi rămân deocamdată în grija asistenţilor sociali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » "Eu n-am auzit nimic". Mărturiile familiei adolescentei de 15 ani din Prahova, care şi-a acuzat tatăl că ar fi violat-o. Unchiul aruncă vina asupra mamei