Antena Meniu Search
x

Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului

Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, după ce în presa locală din Constanța a apărut o înregistrare în care într-o discuție cu un alt interlocutor lasă să se înțeleagă că o clarvăzătoare face legea cu adevărat în Arhiepiscopie și că îl influențează pe IPS Teodosie. 

de Redactia Observator

la 03.08.2023, 22:38

Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului - Facebook

Potrivit replicaonline, în convorbirile telefonice, Eugen Tănăsescu îi face un portret Anetei Badiu, cea despre care spune că ar avea legături cu serviciile secrete. Astfel, femeia se pare că ar fi un fel sfătuitoare a lui Teodosie acesta din urmă alegându-și oamenii din jurul lui, la sfaturile acesteia. În plus, Tănăsescu pare că își pierde influența asupra IPS în favoarea Anetei Badiu, o femeie care, de la clarvăzătoare, a ajuns consulul României în Israel.

Joi seara, Eugen Tănăsescu a demisionat, iar demisia sa a fost acceptată. Într-un comunicat, Biroul de presă al Arhiepiscopiei a ținut să vină cu unele precizări. "1. Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere și regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversațiilor private dintre (posibili) actuali și foști colaboratori ai instituției, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituția României, care stipulează: „Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil”. 

2. Arhiepiscopia Tomisului nu deține deocamdată informații referitoare la identitatea și intențiile persoanei/persoanelor care a/au înregistrat și, eventual, a/au prelucrat aceste conversații telefonice private, fără acordul/consimțământul persoanelor înregistrate, acest lucru fiind, în accepțiunea noastră, o încălcare a drepturilor și libertăților fundamentale consfințite de Constituție și apărate de lege. S-a dispus o anchetă internă în acest sens. Rezultatele acestei anchete și eventualele sancțiuni disciplinare nu înlătură aplicarea legislației cu privire la contravenții și infracțiuni în sistemul jurisdicțional (Legea 489/2006, art. 26, alin. 3). 

3. Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcția de Consilier Media și de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, Consilier Canonico-juridic".

Cine este Aneta Badiu 

Aneta Badiu a fost angajată timp de mai bine de doi ani la grupul PRM din Camera pe post de expert parlamentar, dar se pare că ea fusese angajată ca să-i ghicească politicianului viitorul. Între 2009-2014 a fost consul coordonator al Secției Consulare din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv, fiind și atunci implicată într-un scandal referitor la atitudinea disprețuitoare pe care o avea față de cei care îi cereau ajutorul la consulat. Apropiată a lui Teodosie încă din anul 2008, și acuzată de mass-media ca fiind adepta unor practici vrăjitorești, femeia a apărut și în stenogramele din dosarul Nazarcea, în care a fost implicat Teodosie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Eugen Tănăsescu şi-a dat demisia din funcţia de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului