Antena Meniu Search
x

Everest 8848, expediţia la limită a lui Horia Colibăşanu. Filmul alpinistului care ajută copii bolnavi a avut premiera în Capitală

Vezi și

Filmul unei expediţii la limita imposibilului a avut premiera, la un cinematograf din Bucureşti. Pelicula "Everest 8848" este povestea ascensiunii alpinistului Horia Colibăşanu pe acoperişul lumii. Horia Colibăşanu este primul român care a cucerit Everestul fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul şerpaşilor. Acum, el şi-a unit forţele cu Fundaţia Mereu Aproape, ca să-i ajute pe copiii bolnavi.

Horia Colibăşanu a dus steagul României pe acoperişul lumii, pe cel mai întal vârf de pe pâmânt, Everest, după o expediţie la limita supravieţuirii.

Sunetul care se aude aproape de la un capăt la altul al înregistrării făcute de Horia Colibăşanul în timpul ascensiunii este... respiraţia sa. Respiraţia grea a unui om în lupta cu imposibilul. Horia Colibăşanu este primul român care a urcat pe Everest fără oxigen suplimentar şi fără ajutorul şi îndrumarea şerpaşilor.

Deşi vremea crâncenă l-a pus mereu la încercare, Horia Colibăşanu nu s-a gândit niciun moment să renunţe.

Fimul expediţiei de anul trecut - Everest 8848 - a fost proiectat aseară al Cinema Elvira Popescu în faţa unei săli pline. Acum, Horia este şi cel care a fost de acord să lupte pentru cauza copiilor bolnavi prin Fundaţia Mereu Aproape. 

8848 este înălţimea vârfului pe care l-a cucerit. 8848 este numele filmului în care îşi povesteşte expediţia. 8848 este numărul la care puteţi trimite un SMS pentru a susţine campania Vreau să Ajut, pentru a ajuta un copil să zâmbească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Everest 8848, expediţia la limită a lui Horia Colibăşanu. Filmul alpinistului care ajută copii bolnavi a avut premiera în Capitală