Antena Meniu Search
x

Există o legătură între cutremurul din Gorj și cel din Turcia? Ce spun specialiștii

Cutremurul produs în zona Olteniei a creat panică printre oameni, mai ales după catastrofa din Turcia și Siria. Epicentrul cutremurului a fost în Oltenia, judeţul Gorj, lucru destul de rar întâlnit, însă s-a putut simţi în tot vestul ţării.

de Redactia Observator

la 13.02.2023, 21:40

Așa că nu e de mirare că toată lumea s-a întrebat dacă există o legătură între cutremurul din Gorj și ceea ce s-a întâmplat în Turcia și Siria.

Există o legătură între cutremurul din Gorj și cel din Turcia?

Constantin Ionescu, director general INFP, a venit cu lămuriri în cadrul unei conferințe de presă. „Cutremurele sunt peste tot. Și ieri, și astăzi au fost cutremure. Nu ar trebui să fie nicio legătură, mai ales că dacă ne uităm la faliile care se mișcă și faliile din Turcia către Europa sau în zona asitatică către Europa ar trebui să nu aibă legătură. Posibilitate de influență nu există pentru că mișcările sunt diferite. Zona aceasta de aici are legătura cu cutremurele din Croația, din zona Muntenegru, Zona Adriatică, Italia”, a explicat specialistul.

Cutremurul de luni din Gorj a fost urmat de trei replici, cea mai puternică a fost de 3.4 și s-a produs la 17:50:16 (ora României), la adâncimea de 8.2 km.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Există o legătură între cutremurul din Gorj și cel din Turcia? Ce spun specialiștii