Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Experienţă la 4.000 de metri, pe litoral. Sara şi-a sărbătorit ziua de naştere la înălţime: "Am zis să fac ceva nebunesc"

Un nou sezon de parașutism s-a deschis pe litoralul Mării Negre, la Tuzla. Iar cu această ocazie, cei care au vrut să-și depășească limitele au ales să experimenteze căderea în gol de la 4.000 de metri. A fost o ocazie bună și pentru curajoşii care au ales să-și sărbătorească ziua de naștere într-un mod inedit, la înălțime. 

de Eduard Marin

la 17.08.2024 , 20:19

Pe lângă plajă, soare, mare și relaxare, Constanța poate însemna și aventură și senzații tari. Iar cei care au vrut să fie la propriu cu capul în nori au venit la Tuzla pentru a trăi cea mai tare experiență a vieții. "Aştept să mă distrez, să mă simt bine, şi să vin foarte fericită la sol. Abia aştept să văd marea, şi să văd aşa o culoare turcoaz, e foarte frumos la Tuzla", ne spune o turistă.

Iar astfel de experiențe extreme pot fi și cele mai frumoase cadouri. Așa a fost și pentru Sara, o tânără care a ales să-și sărbătorească ziua de naștere, printr-un salt cu parașuta. "Astăzi împlinesc 21 de ani şi am zis să fac ceva nebunesc", ne spune ea.

Dar înainte de aventură, fiecare persoană primește echipamentul special pentru salt și trece printr-un scurt instructaj.

Vezi și

Cum poţi deveni paraşutist licenţiat

Pe acelaşi subiect

După îmbarcare, odată cu altitudinea inevitabil, cresc și emoțiile până la deschiderea ușii avionului. Iar mai apoi, numeri până la trei...și te arunci în gol. Iar dacă iți dorești mai mult, poți deveni parașutist licențiat. 

"Şcoala durează în funcţie de cât timp şi cât de dispus este fiecare să vină la salt. Poţi să începi să sari singur după 7 salturi. Dupa 25 de salturi, iţi obţii licenţa de paraşutist", explică Costel Zavelcă, coordonatorul Aerodromului Tuzla.

Salturile în tandem pot fi făcute atât de la Tuzla cât și din Clinceni, lângă București.

Eduard Marin Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Experienţă la 4.000 de metri, pe litoral. Sara şi-a sărbătorit ziua de naştere la înălţime: "Am zis să fac ceva nebunesc"