Antena Meniu Search
x

Video Experienţa unică prin care copiii se întâlnesc faţă în faţă cu dinozaurii, personajele din basme sau eroii. Psihologii susţin metoda

Copiii de altădată învăţau istoria, geografia sau literatura doar din cărţi. Cei de astăzi stau faţă în faţă cu marii exploratori, cu personajele basmelor sau cu dinozaurii, în muzeele interactive. Cu ajutorul tehnologiei, învaţă mai repede şi mai uşor lucruri din toate domeniile. E un nou tip de educaţie, pe care îl adoptă şi şcolile.  

Ana Maria Gheorghe
de Ana Maria Gheorghe

la 25.05.2024 , 20:29

Bine ați venit în universul fantastic de acum 240 de milioane de ani. Planeta e populată de sute de specii de dinozauri și reptile marine. Asistăm la un moment unic: un pui tocmai iese din ou. 

E o lecție despre istoria Terrei și despre lumea dispărută a dinozaurilor, pe care o privesc fascinați zeci de copii. Se întâmplă într-un muzeu imersiv, unde pe toţi cei patru pereţi, pe podea şi tavan, sunt proiectate imagini însoţite de explicaţii. Nu durează mai mult de 25 de minute, dar efectul e garantat. 

Cu ajutorul tehnologiei, educația devine un joc

Vezi și

Aşa învaţă copiii de astăzi şi despre istoria Egiptului antic, şi despre junglă, savană sau deşert. La muzeele dedicate lor, distracţia şi educaţia merg mână în mână. Şi orice curiozitate ar avea, fie că vorbim despre mari exploratori, piraţi, creierul uman sau educaţie financiară, găsesc răspunsuri în expoziţiile interactive, tot mai numeroase şi în România. E o metodă aplicată de mulţi ani în alte ţări şi testată de psihologi. 

Pe acelaşi subiect

Malvina Roşu, psihoterapeut: Atunci când vorbim despre procesul de învîțare la copii, trebuie să avem în vedere că ei învață prin experiență. D-asta jocurile sunt foarte importante, d-asta toate metodele alternative și tot ce vedem acum prin dezvoltarea inteligenței artificiale sau dezvoltarea metodelor în mediul virtual îi ajută foarte mult. 

Iar copiii confirmă. Într-un alt muzeu din Bucureşti, găsim o lume fermecată, plină de poveşti şi de jocuri. Astfel, copiii au în faţa ochilor personajele lor preferate, din toate basmele lumii. Fie că vorbim despre Scufiţa Roşie sau Rapunzel. 

Un bilet de intrare la o astfel de expoziţie interactivă costă 30 de lei. Experienţa perfectă şi pentru ziua copiilor, de 1 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Toate firmele, obligate să folosească POS. Credeţi că măsura va combate evaziunea fiscală?
Observator » Evenimente » Experienţa unică prin care copiii se întâlnesc faţă în faţă cu dinozaurii, personajele din basme sau eroii. Psihologii susţin metoda