Antena Meniu Search
x

Video Explicaţia primarului din Mioveni despre mita de 10.000 de euro cu care a fost prins: "Era un credit rambursat". Edilul a fost denunţat chiar de un vechi prieten

"Nu am luat, am dat." Aşa s-a apărat primarul din Mioveni împotriva acuzaţiilor de trafic de influenţă. Ion Georgescu ar fi cerut 30.000 de euro mită de la un prieten vechi de 30 de ani ca să-i angajeze fiica pe post de chirurg la spitalul din oraş. Acolo, manager ar fi chiar iubitul fiicei primarului. Bărbatul a fost prins de procurori în flagrant, în timp ce înapoia 10.000 de euro primiţi în avans, pentru că nu a putut obţine angajarea. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 05.10.2023, 19:55

Vezi și

Seara trecută, puţin după ora 21, edilul a ajuns în faţa procurorilor Anticorupţie. Este acuzat că ar fi cerut 30.000 de euro mită pentru a ajuta un medic chirurg să se angajeze la spitalul orăşenesc. 

Primarul susţine că mita era, de fapt, un credit rambursat

Cosmina Balint, reporter Observator: Ion Georgescu a fost prins în flagrant de anchetatori chiar în biroul său de aici de la Primăria din Mioveni. Surse din anchetă spun că în acel moment ar fi vrut să îi restituie cei 10.000 de euro şefului poliţiei locale din Piteşti pentru ca nu a reuşit să o angajeze pe fiica acestuia la spitalul din oraş. Banii reprezentau o treime din mita pe care primarul urma să o primească.

În faţa anchetatorilor, primarul a avut altă variantă. 

Pe acelaşi subiect

Cosmina Balint, reporter Observator: Ce era cu acei bani?

Primar Mioveni: Un credit rambursat.

Cosmina Balint, reporter Observator: Un credit rambursat?

Primar Mioveni: Da.  

Primar Mioveni: Sunt nevinovat şi veţi vedea asta.

Ion Georgescu a fost denunţat chiar de un vechi prieten

Primarul ar fi fost denunţat de un vechi prieten, Nicolae Valerică, şeful poliţiei locale Piteşti. 

Ingrid Alexandrescu, avocata primarului: Se cunosc de 30 de ani, sunt prieteni, de încredere. Nu este speriat, este mai degrabă dezamăgit! 

Cosmina Balint, reporter Observator: Surse Observator spun că managerul spitalului ar fi iubitul fiicei primarului din Mioveni care nu ar fi reuşit să-l angajeze pe medicul dispus să plătească 30.000 de euro pentru un post în acest spital. 

Doctorul Mircea Stoian a fost numit la conducerea spitalului în vara anului 2021. Astăzi, a fost chemat la audieri. 

Spitalul din Mioveni, construit de primar cu banii din PNDL şi din bugetul local

Alexandru Iacobescu, directorul spitalului Mioveni: Întotdeauna a fost principiul să câştige cel mai bun! Fără intervenţii. 

Primarul Ion Georgescu este cel căruia i se datorează construcţia spitalului din Mioveni, primul spital de stat ridicat de la zero după Revoluţie. A costat 68 de milioane de euro, bani veniţi prin programul PNDL şi din bugetul local. 

Ciprian Ţurlea, viceprimar Mioveni: A reuşit în patru ani de zile să construiască un spital de la zero, pe această cale vă rog să nu pătaţi imaginea spitalului. Avem condiţii la standarde europene. Din punctul meu de vedere, domnul primar este nevinovat! 

Cosmina Balint, reporter Observator: Credeţi că este adevărat?

Femeie: Eu cred că nu! E o înscenare politică. 

În faţa procurorilor DNA, primarul neagă vehement orice acuzaţie

Ion Georgescu este primar din 2006. Înainte să intre în politică, în 1998, pe listele Partidului Social Democrat, edilul din Argeş a lucrat ca şef-depozit la cantina fabricii Dacia. 

Seara trecută, PSD Argeş a decis excluderea primarului din partid. În schimb, filiala din Mioveni a anuntat că îl susţine. În consecinţă, premierul Marcel Ciolacu a declarat că va desfiinţa filiala. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Aţi cerut bani pentru angajare?

Primar Mioveni: Doamnă, după 23 de ani de muncă, la vârsta mea...

Ce avere deţine edilul

Reţinerea primarului din Mioveni aminteşte de un alt caz celebru. În urmă cu două săptâmâni a fost prins luând mită peste un milion de lei preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Denunţătorul a fost şi în acest caz tot un prieten vechi. 

Potrivit declaraţiei de avere, Ion Georgescu deţine un apartament de 63 de mp, un teren intravilan de 1.000 mp și un autoturism Rover, fabricat în anul 2016. Are strânşi aproximativ 40.000 de lei, în cele trei conturi şi deţine acţiuni în cadrul unei firme de turism din Mioveni. În 2022, a câştigat peste 105 mii de lei din salariul de primar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Explicaţia primarului din Mioveni despre mita de 10.000 de euro cu care a fost prins: "Era un credit rambursat". Edilul a fost denunţat chiar de un vechi prieten