Antena Meniu Search
x

Explicațiile STS privind localizarea apelurilor la 112 date de Alexandra, fata ucisă la Caracal

STS vine cu noi explicații privind localizarea celor 3 apeluri de ajutor date de Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani ucisă la Caracal. În ciuda celor 3 apeluri, polițiștii au primit adrese greșite și au fost nevoiți să recurgă la alte opțiuni, pentru găsirea fetei.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 26.07.2019, 18:52

STS vine cu noi explicații privind localizarea celor 3 apeluri de ajutor date de Alexandra Măceșanu, fata de 15 ani ucisă la Caracal. În ciuda celor 3 apeluri, polițiștii au primit adrese greșite și au fost nevoiți să recurgă la alte opțiuni, pentru găsirea fetei.

În noul comunicat, STS vine cu date tehnice privind localizarea celor 3 apeluri la 112 ale Alexandrei Măceșanu, tânăra ucisă la Caracal. Cu toate acestea, adresele care le-au fost indicate polițiștilor au fost greșite, iar anchetatorii au recurs la camerele de supraveghere, cu care au identificat mașina suspectului, Gheorghe Dincă, iar apoi adresa acestuia. Descinderea polițiștilor a fost la 19 ore de la ultimul apel de ajutor al fetei.

Vă prezentăm integral explicațiile STS furnizate într-un nou comunicat pe cazul de la Caracal. STS a prezentat în text inclusiv 3 scheme de localizare:

Prin apelarea numărului de urgență 112 este furnizată și disponibilă în mod automat informația de localizare transmisă de operatorul reţelei publice mobile. Zona primară de localizare este reprezentată sub forma unui unui cerc sau sector de cerc, așa cum se poate observa în imaginile de mai jos. În cazul de față,  victima a fost găsită în zona afișată, la limita inferioară a acesteia.

Harta cu primul apel al Alexandrei Măceșanu

Pe durata celui de al doilea apel informația de localizare este cea reprezentată în figura nr. 2, de unde se poate deduce că telefonul victimei a comutat pe o altă celula a operatorului de comunicații  mobile. 

Harta cu al doilea apel al Alexandrei Măceșanu

Pe durata celui de al treilea apel informația de localizare a fost identică cu cea primită în cazul primului apel efectuat de victimă.

Harta cu al treilea apel al Alexandrei Măceșanu

Singura posibilitate legală și fezabilă pentru o  localizare mai precisă a unui apel 112 este utilizarea aplicației dezvoltată și lansată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, în data de 15 februarie  2019, denumită „Apel 112".

Aplicația „Apel 112" permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului telefonic mobil, tocmai pentru îmbunătățirea poziției de localizare a apelantului la 112.

De la data lansării acestei aplicații și până în prezent au fost inițiate către Serviciul 112, prin intermediul aplicației, un număr de 409 apeluri. Aplicația și-a dovedit utilitatea în toate cazurile în care persoanele aflate în pericol au folosit-o.

Aplicația este disponibilă gratuit și poate fi descărcată din Google Play și Apple Store. De la data lansării și până în prezent s-au realizat 32.186 descărcări, se afirmă în comunicatul STS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explicațiile STS privind localizarea apelurilor la 112 date de Alexandra, fata ucisă la Caracal