Antena Meniu Search
x

Video Explozia de la Petromidia s-a petrecut în acelaşi loc unde 3 oameni au murit în 2021. Angajaţii schimbau o ţeavă când s-a produs scânteia

Explozie urmată de incendiu la Rafinăria Petromidia din Năvodari! Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie şi au trimis ajutoare din mai multe judeţe. Deflagraţia s-a produs în timpul unei revizii generale, în aceeaşi secţie unde în 2021 trei oameni şi-au pierdut viaţa în urma unui incident similar. De data aceasta, nu au fost victime. 

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 19:40

Vezi și

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 8.30 dimineaţa. După explozie, a urmat un incendiu puternic, iar un fum negru şi dens s-a putut vedea de la 5 kilometri distanţă. 

Cristina Niţă, reporter Observator: În spatele meu sunt angajaţii rafinăriei. 20 de persoane se aflau în secţia în care a avut loc explozia şi au fost evacuate, iar restul angajaţilor s-au autoevacuat. 

Angajat: A zis şeful să ieşim afară. Am văzut un fum negru.

Angajat: Ne-am speriat foarte tare, am auzit o bubuitură foarte mare, am văzut fum, foc şi ne-am îndepărtat.

Pe acelaşi subiect

Un cablu defect ar fi produs scânteia

Incendiul a pornit în secţia de tratare cu hidrogen a ţiţeiului. Angajaţii aveau de schimbat o ţeavă într-un cuptor. Aceştia au verificat nivelul gazelor dinăuntru, iar rezultatul a fost peste limită. Prin urmare, ar fi introdus abur, dar la o presiune prea mare. Din acest motiv, un cablu defect ar fi produs scânteia. 

Angajat: Şi acum două luni a luat foc acolo. Nu prea mă simt aşa în siguranţă, stau cu frică mereu.

Autorităţile au activat imediat Planul Roşu de intervenţie. La faţa locului au fost trimise forţe impresionante. Ajutoare au plecat inclusiv din Ialomiţa, Călăraşi şi Bucureşti. 

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanţa: Am intervenit în total cu 80 de pompieri şi cu 22 de mijloace. Pe drum către Constanţa a fost şi autospeciala de transport roboţi din cadrul ISU B-IF. Datorită faptului că a fost localizat şi lichidat foarte repede acestea au fost întoarse din drum. 

O jumătate de oră le-a luat salvatorilor să îndepărteze pericolul

Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU Constanţa: A fost o misiune extraordinar de complexă şi dificilă din cauza substanţelor periculoase de la faţa locului. Au rămas la faţa locului şase autospeciale de stingere şi patru echipaje SMURD, preventiv, pe tot parcursul acestei zile.

Rafinăria se află în revizie, iar activitatea este oprită pentru lucrări de mentenanţă şi modernizare, au transmis reprezentanţii companiei petroliere care conduce rafinăria, KMG International. Măsura este obligatorie şi se face o dată la patru ani. 

În urmă cu trei ani, exact în aceeaşi secţie, o altă explozie urmată de un incendiu a dus la moartea trei persoane. Compania a fost sancţionată atunci cu 50.000 de lei de Garda de Mediu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Explozia de la Petromidia s-a petrecut în acelaşi loc unde 3 oameni au murit în 2021. Angajaţii schimbau o ţeavă când s-a produs scânteia