Antena Meniu Search
x

Video Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

O explozie s-a produs vineri dimineaţă, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, cu degajări foarte mari de fum. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. 20 de persoane au fost evacuate în urma deflagraţiei. Restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 13:56

Vezi și

UPDATE: Planul Roşu a fost dezactivat la ora 10. La faţa locului vor rămâne şase autospeciale pentru supravegherea zonei, au mai precizat pompierii. Forţele locale de pompieri au beneficiat de sprijinul celor de la ISU Dobrogea.

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Planul Roșu de Intervenție a fost activat

Reprezentanţii ISU Dobrogea au anunţat că explozia nu a fost urmată de incendiu.

"Intervenim la Rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie de la ora 8.40. Din primele informaţii este vorba de o explozie neurmată de incendiu", au precizat pompierii. 

Pe acelaşi subiect

La faţa locului s-au deplasat şase maşini de stingere, două autoscări şi trei ambulanţe SMURD.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, în sprijinul pompierilor vor sosi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din  cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de pompieri Feteşti. 

Deflagraţia s-ar fi produs din cauza unui cablu

Potrivit ISU Constanța, flacăra izbucnită la Petromidia în urma exploziei a fost stinsă, iar în prezent se acționează pentru răcire. Până în prezent nu au fost raportate victime.

Din primele informaţii, se pare că deflagraţia s-ar fi produs din cauza unui cablu. 20 de persoane au fost evacuate în urma exploziei. Pompierii mai spun că restul personalului s-a autoevacuat în zona de adunare, pe platformă.

La începutul lui iulie 2021, o explozie produsă la Petromidia s-a soldat cu moartea a trei muncitori. În iunie 2023, un pompier a fost rănit în urma unui incendiu la instalaţia de distilare a motorinei de la Petromidia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie