Antena Meniu Search
x

EXPLOZIE într-o mină de cărbuni! Cel puţin 8 morţi în urma deflagraţiei

Cel puţin opt oameni au murit şi alţi trei au fost răniţi marţi, în urma unei explozii la o mină de cărbune din centrul Chinei, relatează Associated Press.

Cel puţin opt oameni au murit şi alţi trei au fost răniţi marţi, în urma unei explozii la o mină de cărbune din centrul Chinei, relatează Associated Press.

Explozia a avut loc la mina Zoubao, din provincia Hunan. Opt oameni a reuşit să iasă, dintre care numai unul a fost rănit, potrivit unui comunicat al Administraţiei de Stat pentru Siguranţa Muncii.

Administraţia nu a precizat cauza exploziei, însă mina era încadrată la cele unde concentraţia de gaze este mare. Exploziile de gaz din mine sunt provocate adesea de o flacără sau o scânteie electrică. Sistemele de ventilaţie ar trebui să permită evitarea acumulării de gaz în mine.

China este cel mai mare producător şi consumator de cărbune din lume, însă industria sa în domeniul mineritului este şi una dintre cele mai puţin sigure, cu sute de decese anual. Autorităţile au admis că mentenanţa de bază în mine este, de multe ori, ignorată.

Oficialii au închis mine vechi şi au redus numărul de zile lucrătoare pentru a ameliora condiţiile de siguranţă şi a reduce smogul care sufocă multe oraşe din ţară. Dar măsurile riscă să ducă la o creştere a preţului energiei, într-o perioadă de încetinire a creşterii economice, astfel că autorităţile sunt reticente să le implementeze cu stricteţe.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » EXPLOZIE într-o mină de cărbuni! Cel puţin 8 morţi în urma deflagraţiei