Antena Meniu Search
x

Explozie puternică la parterul unui bloc din Iași, doi oameni au fost răniți

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la parterul unui bloc, din cartierul Nicolina, municipiul Iaşi.

de Redactia Observator

la 01.06.2020, 11:43

Vezi și
  • Panicaţi, unii oameni au ieşit din case.
  • Mai bine de trei ore s-au luptat pompierii cu flăcările.

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la parterul unui bloc, din cartierul Nicolina, municipiul Iaşi. Alarma a fost dată de vecini, care au sunat la 112 să ceară ajutor, după ce au simţit fum. 

Locatar: Am auzit bum şi am zis ce o fi? Am zis că o fi din stradă, am auzit biu, biu şi când am vazut trăgeau un cablu, s-a rupt un cablu, trăgeau pompierii.

Locatar: Deodată am văzut explozia, am văzut cum îi sare geamul de acolo, explodase, s-a cutremurat blocul. M-am speriat, eu am sunat la pompieri şi băieţii la salvare, vecinul de sus.

Incendiul, provocat de un aragaz aprins şi lăsat nesupravegheat, a fost urmat de o explozie puternică. Două persoane se aflau în locuinţă atunci când au izbucnit flăcările.

Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD Iaşi: Au fost preluaţi doi pacienţi, un domn de 50 de ani cu arsură pe 7% din suprafaţa corporală, arsuri de gradul doi la nivelul feţei şi a mâinilor, stabil, conştient, dar evident în stare de şoc emoţional. Şi mama lui, care nu se afla în bucătărie, se afla într-o altă cameră şi a suferit evident un atac de panică, o doamnă de 76 de ani.

De urgenţă, la faţa locului, au ajuns şase echipaje de prim ajutor medical şi de pompieri.

Silvia Bolohan, ISU Iaşi: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi a fost solicitat să intervină pentru o explozie care s-a produs într-un apartament la parterului unui bloc din Municipiul Iaşi. Nu a fost necesar să fie evacuaţi locatarii din bloc şi urmează a fi stabilită cauza probabilă a incendiului.

Mai bine de trei ore s-au luptat pompierii cu flăcările.

La câteva minute mai târziu, alarma s-a dat din nou. Un alt incediu a izbucnit în acelaşi cartier, la câţiva metri depărtare, la ghena dintr-un bloc.

Cauza cea mai probabilă ar fi un foc deschis şi lăsat nesupravegheat. După două ore pompierii au reuşit să stingă incendiul, iar zona a fost împrejmuită de poliţişti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Explozie puternică la parterul unui bloc din Iași, doi oameni au fost răniți