Antena Meniu Search
x

Facebook a șters zeci de conturi false din România ale unei reţele pro-Donald Trump

Facebook a anunțat că a șters 35 de conturi de Facebook, 3 pagini și 88 de conturi de Instagram din cauza "încălcării politicilor privind interferența externă, ca urmare a comportamentului neautentic și coordonat din partea unor entități străine". Activitatea a avut loc în România și a avut ca țintă Statele Unite, se arată în raportul Facebook.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.08.2020, 21:41

Facebook a șters zeci de conturi false din România ce îl promovau pe președintele american Donald Trump
Rețea de conturi false din România, destructurată de sistemele automate ale Facebook - Abaca Press / Pool / ABACA via Hepta
  • Cei din spatele rețelei în promovau pe Donald Trump
  • Rețeaua de conturi false a fost înființată în România

Cei din spatele acestei rețele de conturi false, detectate de sistemele automate ale Facebook și Instagram, pozau în americani, amplificau și comentau la propriile lor postări și administrau pagini prin care se prezentau ca fiind fani ai președintelui american Donald Trump.

Potrivit unui raport al Facebook, rețeaua posta pe subiecte ce țin de evenimentele interne din Staltele Unite, alegerile prezidențiale din noiembrie, ideologie conservatoare și subiecte ce țin de creștinism.

De asemenea, se postau frecvent știri din partea unor publicații conservatoare din SUA, inclusiv despre campania electorală a lui Donald Trump.

"Am găsit această rețea ca parte a investigațiilor noastre interne în ceea ce privește conținutul inautentic coordonat, înaintea alegerilor prezidențiale din 2020 din SUA", au transmis reprezentanții Facebook.

- Știre în curs de actualizare - 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Facebook a șters zeci de conturi false din România ale unei reţele pro-Donald Trump