Antena Meniu Search
x

Falsul medic italian a operat pacienţi, deși existau plângeri împotriva sa făcute de un alt medic

Cum a ajuns un italian cu doar opt clase să facă operaţii la clinici private din Capitală, e o întrebare care dă fiori oricărui pacient din România. Doar cu o parafă acordată în condiţii suspecte de Direcţia de Sănătate Publică, individul a folosit bisturiul fără ca nimeni să-l oprească. 

Vezi și

Cum a ajuns un italian cu doar opt clase să facă operaţii la clinici private din Capitală, e o întrebare care dă fiori oricărui pacient din România. Doar cu o parafă acordată în condiţii suspecte de Direcţia de Sănătate Publică, individul a folosit bisturiul fără ca nimeni să-l oprească.

Se întâmpla la mijlocul lunii noiembrie. Adică, în urmă cu peste două luni şi jumătate. Un medic sesiza autorităţile că italianul fără diplomă de medic opera paciente. 

În doar câteva săptămâni, Matteo Politti pusese stăpânire pe clinica unde şi-a închiriat spaţiul de lucru. Proprietara l a găsit într-o cameră unde accesul îi era interzis. îi făcea unei paciente o intervenţie cu laser. Avea deja chiar şi clienţi pentru subînchiriere. 

Cu o sesizare la Colegiul Medicilor pe numele lui şi cu alta Poliţie, Matteo Politi a continuat să pună paciente în pericol. Fără ca nimeni să-l oprească. 

Desi e plangere scrisa din noiembrie 2018, italianul nu a fost audiat, iar dosarul aramas in rem. 

Adina Alberts, chirurg estetician: Nu a disparut in niciun fel, el si-a vazut probabil de treaba in alta parte, la alte clinici. 

Abia la sfârşitul lunii decembrie, Colegiul Medicilor din Bucureşti s-a autosesizat cu privire la un posibil caz de exercitare fără drept a profesiei de medic. Nici după acest moment NU s-a întâmplat nimic. 

Abia în februarie, când cazul ajunge în presă, instituţiile statului se pun în mişcare. În timp ce falsul medic e pe punctul de a părăsi România, autorităţile descoperă tardiv că acesta a lucrat în mai multe clinici private doar în baza unui cod de parafă eliberat de Direcţia de Sănătate Publică, sub semnătura unui actual director din Ministerul Sănătăţii. Care era însă în concediu la data respectivă - o colegă, medicul Vali Penescu, ar fi semnat în locul ei. 

GABRIELA ANGHELOIU, director în Ministerul Sănătăţii: Afirmaţia ei a fost că din milă. Dacă putem să dăm acte din milă, eu nu ştiu ce să spun. 

Numele lui Matteo Politti apare şi pe o diplomă emisă de Facultatea de Medicină din Priştina, însă nimeni nu a confirmat până acum autenticitatea ei.

Italianul cu opt clase, care parca maşini în Italia, a înşelat sistemele de sănătate din două ţări după acelaşi plan. 

Silvia Sana, fosta avocata a lui Matteo Politi: Problema lui acum este că are antecedente. Eu i-am şi atras atenţa atunci, i-am spus: "Fii atent, c din acest moment nu mai poţi risca". 

În faţa unui asemenea risc, ca pacient, ai o singură soluţie. 

Yair Levy, chirurg plastician: În momentul când intraţi la un medic în cabinet şi nu vedeţi, puteţi să îi cereţi, fără nicio ruşine! Mai bine să călcăm puţin pe orgoliul nostru sau să nu ne fie ruşine să cerem o diplomă decât o să picăm într-o altă plasă.

A fost nevoie de un  asemenea scandal pentru ca autorităţile să verifice toate codurile de parafă eliberate în 2018, de Direcţia de Sănătate Publică, adică aproape o mie de dosare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Falsul medic italian a operat pacienţi, deși existau plângeri împotriva sa făcute de un alt medic