Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Familie plonjată cu maşina în Olt. O fetiţă de 13 ani a rămas fără părinţi pentru a doua oară

O fetiţă adoptată a rămas pentru a doua oară orfană, după ce toată familia a căzut cu maşina în Olt. Părinţii ei au murit, captivi în autoturismul scufundat.

de Redactia Observator

la 01.04.2018 , 19:53

O fetiţă adoptată a rămas pentru a doua oară orfană, după ce toată familia a căzut cu maşina în Olt. Părinţii ei au murit, captivi în autoturismul scufundat. Şi-ar fi împins fiica spre suprafaţă în ultima clipă. Un şofer a oprit şi a adus-o la mal. În zonă, doar un parapet vechi de peste 30 de ani, din beton, desparte şoseaua de râu.

Au fost clipe dramatice pe malul râului Olt. Zeci de salvatori, pompieri şi scafandri, caută de ore în şir maşina căzută în râu. Înăuntru, sunt captivi doi părinţi. 

Costinel Vasile, ofiţer Serviciul Rutier Vâlcea:

Vezi și

În autoturism, conform declaraţiei martorilor, se aflau două persoane care au rămas încarcerate. Fetiţa a reuşit să iasă din autoturism. 

Fiica lor, în vârstă de 13 ani, a supravieţuit. Un alt şofer a văzut momentul în care autoturismul a ieşit de pe drum.

Bărbatul a coborât imediat spre albia râului şi a scos-o pe adolescentă din apă. Fata le-ar fi povestit salvatorilor că era înfiată. Părinţii ei adoptivi ar fi împins-o în afara maşinii, în momentul impactului. Cu ultimele puteri, au salvat-o. 

Dan Păscaru, şef ISU Vâlcea:

Fetiţa este stabilă. A fost transferată la Vâlcea. Până să se facă evaluarea a fost chemat şi un elicopter SMURD pentru a putea fi preluată, dacă era cazul, şi dusă la Craiova sau la un alt spital mai mare din zonă.

Dar pe părinţii ei, scafandrii n-au mai putut să-i salveze. Erau morţi amândoi, când au adus maşina la mal. 

Întreaga familie se îndrepta spre casă, în Râmnicu Vâlcea. Într-o curbă, în zona Brezoi - Gura Lotrului, tatăl a pierdut controlul volanului, iar maşina a plonjat de la înălţime în râu. 

Ar fi rupt parapetul de beton vechi de peste 30 de ani. Singurul care protejează vieţile celor care trec pe una dintre cele mai periculoase şosele din România. 

O altă familie a pierit într-un accident similar, anul trecut. O mamă, un tată şi cei doi copii au căzut cu maşina în Dunăre. Nici acolo, nu exsta parapet. Atunci, doi şefi de la Drumuri au fost demişi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Familie plonjată cu maşina în Olt. O fetiţă de 13 ani a rămas fără părinţi pentru a doua oară