Antena Meniu Search
x

Fauci spune că măştile ar putea fi purtate şi după pandemia Covid, pentru alte virusuri: "Oamenii s-au obişnuit"

Dr. Anthony Fauci, consilierul șef al Casei Albe, a declarat că după pandemia de Covid, oamenii pot purta măști în anumite anotimpuri, când bolile respiratorii sunt mai răspândite.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 10.05.2021, 14:40

Oamenii pot purta măști în anumite anotimpuri, când bolile respiratorii sunt mai răspândite

Măştile ar putea rămâne necesare mulţi ani

Consilierul medical principal al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a declarat că se poate decide ca oamenii să poarte măști în anumite anotimpuri, în care bolile respiratorii sunt mai răspândite. "Cred că oamenii s-au obișnuit cu faptul că purtând măști, în mod clar dacă ne uităm la datele care diminuează bolile respiratorii, am avut practic un sezon gripal inexistent anul acesta, doar pentru că oamenii făceau genul de lucruri de sănătate publică care au fost direcționate în principal împotriva lui Covid-19", a spus Fauci în timpul unui interviu pentru NBC "Meet the Press".

Fauci spune că este de conceput ca, pe măsură ce pandemia trece, oamenii să înceteze să se protejeze şi de celelalte virusuri.

"În anumite perioade sezoniere, când circulă virușii respiratorii, cum ar fi gripa, oamenii ar putea alege să poarte măști pentru a diminua probabilitatea de a le răspândi. Sau orice boli respiratorii transmise", a adăugat Fauci.

Pe acelaşi subiect

Comentariile lui Fauci vin la mai puțin de o lună după ce administrația Biden a anunțat o relaxare a îndrumărilor federale de sănătate publică privind purtarea măștilor în aer liber.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor recomandă ca persoanele complet vaccinate să poată face exerciții fizice și să participe la adunări mici, fără să poarte o mască de față. Agenția recomandă în continuare ca persoanele complet vaccinate să poarte o mască în aer liber atunci când se află în zone aglomerate.

"Suntem în momentul în care putem și începem să ridicăm aceste ordonanțe și să le permitem oamenilor să reia activitatea normală. Cu siguranță, în aer liber, nu ar trebui să mai punem limite adunărilor și ar trebui să încurajăm oamenii să iasă afară", a declarat dr. Scott Gottlieb pentru CBS.

Gottlieb a adăugat că măsurile de sănătate publică din interior ar trebui, de asemenea, să fie relaxate în statele în care infecțiile cu coronavirus sunt scăzute și ratele de vaccinare sunt ridicate.

"Covid nu va dispărea, va trebui să învățăm să trăim cu el, dar riscurile s-au redus substanțial ca urmare a vaccinării și ca urmare a imunității pe care oamenii au dobândit-o prin infecția anterioară", a spus Gottlieb.

Până sâmbătă, mai mult de 45% din populația SUA a primit cel puțin o doză de vaccin, inclusiv 33,9% care au fost complet vaccinați, conform datelor CDC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Fauci spune că măştile ar putea fi purtate şi după pandemia Covid, pentru alte virusuri: "Oamenii s-au obişnuit"