Antena Meniu Search
x

Anthony Fauci: Prin amânarea administrării rapelului riscăm să creăm variante mai puternice ale coronavirusului

Dr. Anthony Fauci a lansat un avertisment legat de amânarea administrării celei de-a doua doze de vaccin anti-Covid, spunând că riscăm să creăm variante mai puternice de coronavirus.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 09.02.2021, 15:44

Anthony Fauci, avertisment despre amânarea administrării rapelului
Anthony Fauci, avertisment despre amânarea administrării rapelului - Abaca Press / Pool/ABACA via Hepta
  • Administrarea rapelului la timp e crucială pentru a preveni răspândirea noilor variante mult mai contagioase ale coronavirusului.
  • Două doze ale vaccinurilor Pfizer și Moderna, oferă o protecție imunitară de 10 ori mai mare, comparativ cu o singură doză.

Imunologul american susține că asigurarea administrării rapelului la timp e crucială pentru a preveni răspândirea noilor variante mult mai contagioase ale coronavirusului, scrie Business Insider.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a spus că, deși este adevărat că o singură doză de vaccin ar putea oferi ”un anumit grad de protecție” oamenilor, ea nu e nici pe departe la fel de puternică precum ”scutul” dobândit prin imunizarea cu două doze de vaccin. 

Amânarea rapelului, mult prea ”riscantă”

De aceea, el nu recomandă administrarea în masă a primei doze de vaccin și amânarea rapelului, strategie care este pusă acum în aplicare în Marea Britanie.

Planul s-ar putea dovedi eficient în a oferi protecție parțială mai multor persoane mai rapid, însă este prea riscant și nu este susținut de datele avute până în prezent, afirmă Fauci.

„Dată fiind maniera în care virusurile răspund la presiune, ai putea neintenționat să selectezi mai multe mutații”, a declarat acesta în timpul conferinței de presă de luni de la Casa Albă privind evoluția pandemiei.

„Din acest motiv, trebuie să mergem în continuare pe ceea ce considerăm că este abordarea optimă, și anume de a continua să vaccinăm cât mai multe persoane posibil cu prima doză dar să ne asigurăm de asemenea că oamenii vor primi a doua doză la timp”, a precizat acesta.

Pfizer și Moderna, eficacitate de peste 90% când sunt administrate în 2 doze

Studiile realizate pe mii de voluntari din întreaga lume au arătat eficacitatea vaccinurilor Pfizer și Moderna când cele două doze sunt administrate la distanță de 21 între ele, în cazul Pfizer, și 28, pentru vaccinul Moderna.

Două doze ale vaccinurilor Pfizer și Moderna, atunci când sunt administrate la timp, oferă o protecție imunitară de 10 ori mai mare, comparativ cu o singură doză, a afirmat Fauci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Anthony Fauci: Prin amânarea administrării rapelului riscăm să creăm variante mai puternice ale coronavirusului