Antena Meniu Search
x

Imunologul Anthony Fauci preconizează o explozie a cazurilor de Covid, dacă americanii renunţă la mască sau la distanțare: ''Nu declaraţi prematur victoria''

Imunologul Anthony Fauci avertizează că un alt val de Covid ar putea fi la orizont şi pentru americani. Specialistul atrage atenţia asupra tendinţei de a renunţa la masca de protecţie şi la distanţarea socială. Drept exemplu, imunologul a vorbit despre statele din Europa care se confruntă cu un nou lockdown.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 20.03.2021, 22:29

Imunologul american Anthony Fauci avertizează că un alt val de Covid ar putea fi la orizontul americanilor
Anthony Fauci, imunolog - Profimedia Images
  • Imunologul Anthony Fauci i-a îndemnat pe americani să nu renunţe la măsurile de prevenire a coronavirusului
  • Doctorul preconizează o explozie de infectări în caz contrar

Imunologul american Anthony Fauci avertizează că un alt val de Covid ar putea fi la orizontul americanilor, dacă cumva se va renunţa la purtarea măştii de protecţie sau la distanţarea socială.  Expertul în boli infecțioase, în vârstă de 80 de ani, a făcut afirmaţia în timpul unui interviu cu Chris Hayes pe MSNBC, vineri seară.

În ultimele săptămâni, cazurile de COVID din SUA au început să ajungă la aproximativ 55.000 pe zi, ceea ce i-a determinat pe unii să speculeze că pandemia este aproape terminată, având în vedere lansarea vaccinului și debutul temperaturilor mai ridicate. Dar Fauci i-a spus lui Hayes că numărul de 55.000 de cazuri zilnice este îngrijorător și ar putea duce la o creștere bruscă.

''Nu declaraţi prematur victoria. Mai avem un drum de parcurs. Plătind cu 50.000 de cazuri pe zi nu este un loc bun pentru a fi. Și acolo suntem. Trebuie să continuăm să facem eforturi pentru a coborî și mai departe'', a specificat expertul. 

Specialistul a comentat situaţia statelor europene care sunt copleşite de un nou val de coronavirus

Pe acelaşi subiect

Multe state ale Europei se îndreaptă în prezent spre lockdown, deoarece numărul de cazuri de COVID-19 a crescut. Fauci se teme că SUA ar putea urma exemplul dacă americanii continuă să lase garda jos, potrivit dailymail.co.uk.

''Europa tinde să fie cu trei sau patru săptămâni înaintea noastră în ceea ce priveşte dinamica focarului. Nu mai poartă măști. Au deschis barurile. Au făcut lucrurile pe care le-am avertizat că nu ar trebui făcute și acum Europa vede, în general, o creștere de cinci până la zece procente. Sper că asta nu se va întâmpla aici, dar se pare că începe să da'', a declarat Fauci.

Doctorul îi încurajează pe americani să își dubleze eforturile de a purta masca și de a menține distanța. Fauci și-a repetat afirmația sâmbătă dimineață în timpul unui interviu acordat TODAY, afirmând: ''Când ai acel platou, acesta este de obicei precursorul unui alt val''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Imunologul Anthony Fauci preconizează o explozie a cazurilor de Covid, dacă americanii renunţă la mască sau la distanțare: ''Nu declaraţi prematur victoria''