Antena Meniu Search
x

Video Fauci: "Vaccinările cu Johnson & Johnson ar putea fi reluate, cu anumite restricţii sau avertizări". O decizie, în câteva zile

O decizie cu privire la reluarea utilizării vaccinului COVID-19 al lui Johnson & Johnson ar putea veni chiar vineri, a declarat duminică pentru CBS dr. Anthony Fauci, adăugând că nu ar fi surprins dacă va exista o "reluare într-o anumită formă"

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 18.04.2021, 17:24

O decizie pentru reluarea vaccinărilor cu vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi luată în scurt timp - Profi Media

Vaccinările cu J&J ar putea fi reluate în curând

"Nu știu dacă au mai existat cazuri. Vom ști asta până vineri și aș fi foarte surprins ... dacă nu vom relua vaccinările cu J&J într-o anumită formă până vineri. Aproape sigur va fi luată o decizie până vineri", a spus Fauci, citat de Reuters.

Autoritățile de reglementare din domeniul sănătății din SUA au recomandat săptămâna trecută ca utilizarea vaccinului J&J să fie întreruptă după raportarea a șase cazuri de tromboză la femei, din aproximativ 7 milioane de persoane care au primit vaccinul în Statele Unite. Panoul consultativ al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) se va întruni pe 23 aprilie pentru a discuta următorii pași pentru vaccin. Fauci a spus că nu știe care va fi decizia finală, dar a spus că există câteva posibilități. "Una dintre posibilități ar fi să reîncepem vaccinarea cu J&J, dar să o facem cu o formă de restricție sau de avertizare. Dar cred că până vineri vom ști răspunsul la asta", a adăugat el.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Compania Johnson & Johnson a anunţat că va întârzia livrarea vaccinului în Uniunea Europeană în urma unor rapoarte despre cazuri rare, dar severe de cheaguri de sânge la persoanele care au primit vaccinul.

Decizia a fost luată după ce Centrele SUA pentru Controlul Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au recomandat o pauză în distribuția vaccinului Johnson & Johnson, în timp ce autoritățile de reglementare au investigat șase cazuri de cheaguri de sânge neobișnuite la beneficiari, scrie Forbes.

Într-o declarație comună oferită marți, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au declarat că investighează situaţia.

„Siguranța vaccinului anti COVID-19 este o prioritate absolută pentru guvernul federal și luăm foarte în serios toate rapoartele privind problemele de sănătate în urma vaccinării. Persoanele care au primit vaccinul J&J care dezvoltă dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picior sau dificultăți de respirație în termen de trei săptămâni de la vaccinare ar trebui să contacteze furnizorul lor de asistență medicală”, a declarat FDA într-o declarație comună cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Fauci: "Vaccinările cu Johnson & Johnson ar putea fi reluate, cu anumite restricţii sau avertizări". O decizie, în câteva zile