Antena Meniu Search
x

Femeia lui Sabin Bălaşa nu pleacă de la Izvorani

Irinel Columbeanu şi-a recăpătat ”Echilibrul”. Femeia lui Sabin Bălaşa nu pleacă de la Izvorani. Sculptura a fost retrasă în ultima clipă de pe lista unei case de licitaţii din Bucureşti.

Vezi și

Irinel Columbeanu şi-a recăpătat ”Echilibrul”. Femeia lui Sabin Bălaşa nu pleacă de la Izvorani. Sculptura a fost retrasă în ultima clipă de pe lista unei case de licitaţii din Bucureşti. 

A fost decizia tatălui său, spune Irinel Columbeanu, când a aflat că lucrarea ar putea ajunge în mâinile unui colecţionar grec. Coincidenţă sau nu în acceaşi seară, Irinel Columbeanu a câştigat procesul cu banca de la care împrumutase 7 milioane de euro şi care ceruse sechestru pe averea milionarului.

Nici licitaţia n-a reuşit să rupă vraja şi să-l scape pe Columbeanu de sculptura lui Sabin Bălaşa. Şi de amintiri. Timp de 15 ani, sculptura care înfăţişează o femeie şi o creatură ciudată a stat în livingul vilei de la Izvorani.

Statuia evaluată la 150 de mii de euro a fost la un pas să-şi schimbe proprietarul, aseară. În ultima clipă a fost retrasă de la licitaţie. De tatăl lui Irinel, pe numele căruia milionarul de la Izvoarani şi-a mutat averea. Inclusiv statuia.

Iar Ion Columbeanu nu a vrut cu niciun preţ ca sculptura să părăsească ţara. Lucrarea pe care familia Columbeanu a primit-o chiar de la Sabin Bălaşa era cel mai de preţ exponat al licitaţiei. Concidenţă sau nu, anunţul retragerii de la vânzare a sculpturii a venit chiar în ziua în care Irinel Columbeanu a câştigat procesul pe care-l avea cu banca. Împrumutase 7 milioane de euro, iar bancherii ceruseră sechestru pe averea milionarului, inclusiv pe sculptură.

Irinel Columbeanu spune că a primit deja mai multe oferte pentru sculptura lui Sabin Bălaşa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Femeia lui Sabin Bălaşa nu pleacă de la Izvorani