Antena Meniu Search
x

Femeie în comă, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul în zona pârtiei de schi de la Arieșeni

Accident grav în Munții Apuseni. O femeie a intrat în comă după ce a căzut cu ATV-ul în zona pârtiei de schi de la Arieșeni. Este al doilea accident de acest gen produs în mai puțin de două săptămâni în Alba.

de Redactia Observator

la 22.02.2023, 15:33

accident în zona pârtiei de schi de la Arieșeni
Femeie în comă, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul în în zona pârtiei de schi de la Arieșeni - Serviciul Public Județean Salvamont Alba (arhivă)

Accidentul s-a produs pe Drumul Național 75, în zona pârtiei de schi de la Arieșeni. "Un ATV s-a răsturant, iar o o femeie se află în stare de inconștiență. Traficul este blocat la km 29+800, pe sensul de mers Vârtop-Câmpeni", au transis polițiștii din Alba. La fața locului au intervenit medici SMURD, precum și salvamontiști.

Accident tras la indigo în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieșeni

Un incident similar s-a petrecut și pe 12 februarie, în judeţul Alba. O tânără de 21 de ani din Bihor a fost rănită grav după ce a făcut accident cu ATV-ul în zona pârtiei de schi Vârtop-Arieșeni. În urma apelului la 112 a fost solicitat și un elicopter SMURD.

Victima a suferit un politraumatism cu plagă frontală, traumatism de coloană vertebrală și de bazin precum și multiple escoriații. În urma apelului la 112 a fost solicitat și un elicopter SMURD de la Baza Aeromedicală Arad pentru transportul victimei către UPU-SMURD Oradea.

Avertismentul salvamontiştilor

"Salvamont Alba dorește să supună din nou atenției problema portului căștii de protecție, atât pe pârtiile de schi, cât și pe vehiculele de tipul snowmobil sau ATV, întrucât se constată o creștere a incidenței accidentelor cu urmări majore asupra integrităţii utilizatorilor", arată salvamontișii din Alba. În acest sfârșit de săptămână, Salvamont Alba a avut deja 11 intervenții.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Femeie în comă, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul în zona pârtiei de schi de la Arieșeni