Antena Meniu Search
x

Fenomen meteo extrem în București! Mașinile, copacii și cablurile electrice au fost acoperite de gheață (Video)

Fenomen meteo extrem, astăzi, în București. În premieră pentru mijlocul lunii martie, ploaia înghețată a acoperit mașinile, copacii și cablurile electrice.

Fenomen meteo extrem în București! Mașinile, copacii și cablurile electrice au fost acoperite de gheață - Observator

Fenomen meteo extrem, astăzi, în București. În premieră pentru mijlocul lunii martie, ploaia înghețată a acoperit mașinile, copacii și cablurile electrice.

Șoferii s-au trezit de dimineață cu mașinile acoperite de un strat gros de gheață. Același fenoment a afectat și copacii și chiar și rețeaua RATB.

Regia de Transport București a anunțat, pe Twitter, că circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost blocată pe ambele sensuri după ce un tramvai s-a defectat din cauza gheții depuse pe rețeaua de contact.

Pe acelaşi subiect

Un sfat practic pentru șoferi este acela de a folosi o soluție pentru a dezgheța geamurile mașinii.

Parbrizul se poate dezgheţa tot cu un spray special sau cu o soluţie formată dintr-un litru de apă şi 300 de mililitri de alcool sanitar. Când gheaţa se înmoaie, se poate folosi racleta.

Dar nu şi pe caroserie, pentru că riscaţi să o zgâriaţi.

Ce este freezing rain sau ploaia îngheţată

Freezing rain sau ploaia îngheţată apare de obicei atunci când un front atmosferic de aer cald se suprapune peste unul rece, aflat sub temperatura de îngheţ.

Practic, fulgii de zăpadă intră în contact cu stratul de aer cald, se topesc şi se transformă în ploaie.

Picăturile ajung din nou în stratul de aer rece, aproape de suprafaţa pământului, şi se răcesc brusc, fără însă să îngheţe complet.

Îngheţul are loc instantaneu, la contactul cu suprafeţele reci de la sol: asfalt, cabluri de elctricitate, copaci sau maşini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Fenomen meteo extrem în București! Mașinile, copacii și cablurile electrice au fost acoperite de gheață (Video)