Antena Meniu Search
x

Fenomen meteo straniu la Timişoara, exact în zona în care anul trecut o furtună a lovit cu forţa unui uragan

Un fenomen rar a fost filmat în vestul ţării, deasupra oraşului Timişoara. Sub cod portocaliu de ploaie, grindină şi vânt, s-a format o aşa-zisă "tornadă".

Vezi și

Un fenomen rar a fost filmat în vestul ţării, deasupra oraşului Timişoara. Sub cod portocaliu de ploaie, grindină şi vânt, s-a format o aşa-zisă "tornadă". Norii adunaţi ca într-o pâlnie au fost filmaţi de localnicii îngrijoraţi de forţa naturii. În vest, dar şi în alte zone din ţară sunt tot mai frecvente fenomenele extreme. În aceeaşi zonă a lovit anul trecut o furtună cu forţa unui uragan.

Localnicii au fotografiat şi filmat fenomenul rar ce părea să fie un început de tornadă. 

Alina Şerban, meteorolog: "Am avut o formatiune noroasa ce a semanat oarecum cu o tormada. Partea buna a acestui fenomen este ca nu s-a dezvoltat mai mult de atat, putea vantul sa fie mai intens si aspectul acesta rotational sa determine distrugeri mai mari."

Furtuna cu grindină a inundat oraşul Lugoj şi a blocat traficul. 

Opt judeţe din vest au fost astăzi sub avertizare de ploi şi grindină. Sunt exact zonele unde furtunile au făcut prăpăd vara trecută. În iulie, vântul şi ploaia au doborât copaci peste maşini, corturi şi oameni, într-un camping de lângă Oradea. Un bărbat a murit şi 16 oameni au fost răniţi. 

Norul de furtună a coborât atunci periculos de aproape de pământ, după câteva zile cu temperaturi extrem de ridicate. Mişcările ascendente şi descendente din interiorul lui au avut la sol un efect de forfecare. 

Cu forţa unui uragan a bătut vântul în vestul ţării şi în septembrie anul trecut. La peste 122 de kilometri pe oră a smuls acoperişuri şi a făcut prăpăd în 15 judeţe. Oamenii au fotografiat şi atunci un fenomen ce părea să fie o tornadă. 

Poarta Timişoarei a căzut peste o maşină şi a ucis un tânăr. 

Meteorologii ne avertizează că trebuie să ne obişnuim cu aceste schimbări violente ale vremii. 

Alina Şerban, meteorolog: "Putem spune ca in ultima vreme astfel de fenomene au avut o freceventa mai mare in partea de vest si au fost mai intense, dar nu putem exclude nici celelalate zone."

Fenomenele extreme s-ar putea repeta şi în această vară, pe care meteorologii au estimat-o mai caldă decât în mod normal. Următoarele trei luni, deşi vor fi sărace în precipitaţii, ne vor aduce zile cu temperaturi ridicate, dar şi cu vijelii de scurtă durată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Fenomen meteo straniu la Timişoara, exact în zona în care anul trecut o furtună a lovit cu forţa unui uragan