Antena Meniu Search
x

Video Urmează patru zile cu temperaturi de aproape 30 de grade Celsius. Simona Căpşună: În București, am putea depăși valoarea maximă absolută a lunii martie

Până acum ştim aşa: că martie a venit după o iarnă record şi parcă se luptă să iasă şi ea pe primele locuri... între cele mai calde luni martie. Cel puţin ultimul weekend va fi cu siguranţă extrem de cald. Asta este promisiunea meteorologilor. Cât de cald va fi în următoarele zile şi cum se anunţă luna aprilie din punct de vedere al precipitaţiilor, având în vedere că este o lună foarte importantă în agricultură, a explicat meteorologul Observator Simona Căpşună. 

de Simona Căpşună

la 28.03.2024, 14:35

Vezi și

În ultimul weekend din martie vom avea undeva spre 30 de grade Celsius. 

Paştele catolic aduce maxime de aproape 30 de grade Celsius

Simona Căpşună: Va fi extrem de cald în toată ţara. Doar prin Delta Dunării va fi ceva mai răcoare. Există o mare probabilitate ca duminică, adică pe 31 martie, să atingem sau chiar să depăşim temperatura maximă absolută a lunii martie în Bucureşti. Aceasta a fost de 29 de grade Celsius la staţia meteo Băneasa. Luni, este posibil să fie şi mai cald. Aprilie se anunţă în întregime o lună mai caldă decât ar trebui. Cu ploi destul de numeroase. O veste bună, pentru că agricultura are nevoie. 

Mai multe detalii despre cum va fi vremea în luna aprilie, dar şi dacă 2024 va fi un an extrem de cald, aflaţi din materialul video de mai sus.

Pe acelaşi subiect

Prognoza meteo 28 martie  - 1 aprilie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile vestice, nord-vestice și nord-estice. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar, local, în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în nord- estul teritoriului.

Vremea 1 - 8 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 8 - 15 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vremea 15 - 22 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Urmează patru zile cu temperaturi de aproape 30 de grade Celsius. Simona Căpşună: În București, am putea depăși valoarea maximă absolută a lunii martie