Antena Meniu Search
x

Festin cu mâncare oltenească în comuna Bobiceşti. Vedeta culinară a fost aşa numita "ciorba de raci"!

De un festin oltenesc în toată regula s-au bucurat localnicii din comuna Bobiceşti. Vedeta culinară a fost aşa numita "ciorba de raci", gătită afară, pe foc de lemne, în curtea unui muzeu.

Vezi și

De un festin oltenesc în toată regula s-au bucurat localnicii din comuna Bobiceşti. Vedeta culinară a fost aşa numita "ciorba de raci", gătită afară, pe foc de lemne, în curtea unui muzeu.

Îmbrăcate în costume olteneşti, gospodinele din Bobiceşti şi-au înşirat toate ingredientele pe o masă mare, rotundă. S-au aşezat apoi pe câţiva butuci, au tras lângă ele ceaunele şi s-au apucat de treabă. Dintr-un ceaun, ieşea miros de sarmale. În altul, se pregătea ceva şi mai interesant. Ciorbă de raci.

Curioasă, o doamnă s-a aplecat la urechea gospodinei în etate, s-o întrebe dacă nu cumva are pentru ea o informaţie secretă despre reţeta delicioasă.

Doar că... racii nu sunt chiar racii pe care îi ştim cu toţii.

Pe acelaşi subiect

-Atunci, umpli ardeii ăştia, cărora le spune raci, şi îi pui în supa aia, cu zeamă de varză şi tot felul de zarzavat.

A fost, de fapt, o expoziţie a mâncărurilor tradiţionale olteneşti. Iar fasolea a fost gătită în aproape toate variantele.

-Mâncare de leurdă cu ştevie, sarmale de post, sarmale de dulce, fasole de dulce, fasole de post, fasole dulce cu ciolan... Şi faimoasa pâine la ţest!

Vizitatorii au ales ce li s-a părut mai interesant. Şi mai ales, ce le-a adus aminte de oamenii dragi.

Gospodinele au gătit mâncarea în curtea unui muzeu, la foc de lemne. Tot afară, sub un cer puţin noros, au frământat şi pâinea.

Şi pentru că sunt zile de post, această pâine a fost unsă cu o roşie sau cu bulion.

Şi mai interesantă a fost modalitatea de copt a pâinii.

E drept că mulţi dintre tinerii care au venit la expoziţia culinară au avut multe de învăţat.

Cât timp au fost gătite preparatele, părinţii şi-au dus copiii la călărit. După ce au obosit, a urmat masa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Festin cu mâncare oltenească în comuna Bobiceşti. Vedeta culinară a fost aşa numita "ciorba de raci"!