Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Festivalul plăcintelor acasă la Dracula, pentru turiştii ajunşi la Castelul Bran

La plăcinte înainte, la Braşov tot înainte. Turiştii care ajung în aceste zile la Castelul Bran au toate motivele să zăbovească în zonă o vreme. E Festivalul Plăcintelor acolo. Şi cu asta cred că am spus tot.

de Redactia Observator

la 22.09.2018 , 21:31

La plăcinte înainte, la Braşov tot înainte. Turiştii care ajung în aceste zile la Castelul Bran au toate motivele să zăbovească în zonă o vreme. E Festivalul Plăcintelor acolo. Şi cu asta cred că am spus tot.

Umplute parcă până la refuz, cu tot ce poţi şi nu-ţi poţi imagina, plăcintele atrag turiştii la castelul Bran mai ceva ca legenda lui Dracula. 

Sunt şapte feluri de plăcinte. Şi sunt puţini cei care se îndură să plece înainte să guste măcar câte puţin din toate. 

Vezi și

Bogdana Balmuș, purtător de cuvânt Castelul Bran: Ne-am gândit că ar fi frumos să le oferim vizitatorilor noştri, miilor de vizitatori, un festival al plăcintelor, dat fiind că avem o varietate foarte bogată de plăcinte.

S-au gândit bine. Căci încântarea turiştilor este vizibilă. Totuşi relaxarea celor de afară este plătită cu multă trudă înăuntru. 300 de porţii pregăteau de dimineaţă bucătarii.

Aţi putea crede că plăcinta copilăriei e cea mai căutată. Ei bine... ce-aţi spune de plăcinta cu ciuperci şi pudră de ceai verde?

Am plecat de la o reţetă de bază şi eu cred că datoria noastră e să fim creativi, să conturăm gusturi noi, să combinăm, ne mărturisesc bucătarii.

Indiferent că aleg reţetele bunicii sau pe cele moderne, turiştii plătesc 15 lei pentru o porţie. Festivalul organizat la Castelul Bran este anul acesta la prima ediţie. Şi are toate şansele să continue şi la anul...

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Festivalul plăcintelor acasă la Dracula, pentru turiştii ajunşi la Castelul Bran