Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Festivalul care-i aduce în ţara noastră pe John Malkovich, Tim Robbins sau celebrul balerin Mihail Barîşnikov

Pregătirile sunt în toi la Sibiu pentru Festivalul Internaţional de Teatru. Timp de zece zile, începând cu 21 iunie, peste 5.000 de artişti din 82 de ţări vor aduce spectacolele în stradă. John Malkovich, Tim Robbins sau celebrul balerin Mihail Barîşnikov, sunt doar câteva dintre celebrităţile care ajung în ţara noastră, cu ocazia evenimentului. Organizatorii anunţă o ediţie impresionantă cu peste 800 de evenimente artistice. 

de Andrei Naiţă

la 01.06.2024 , 15:55

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, considerat unul dintre cele mai importante evenimente din lume, atrage în fiecare an mii de vizitatori. 

Pregătiri pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

"Faptul că facem această punte între creaţie, între public, între educaţie, între tineri, între şcolile de teatru, între zona de cercetare şi zona de promovare prin bursa de spectacole arată complexitatea uriaşă a acestui festival", spune Constantin Chiriac, organizator FITS.

Vezi și

Iar pregătirile sunt în toi. "Sunt nume incredibile pe care foarte puţine festivaluri le pot aduce pe toate odată la Sibiu", adaugă Constantin Chiriac, organizator FITS.

Pe acelaşi subiect

O mulţime de vedete, la Sibiu

Actorul american John Malkovich va juca în piesa "În singuratatea câmpurilor de bumbac". Spectatorii îi vor putea vedea şi pe actorul Tim Robbins, prezent în festival în calitate de regizor, dar şi pe actriţa franceză Isabelle Adjani, protagonista unui spectacol recital prezentat în premieră mondială la Sibiu.

Faimosul balerin şi actor ruso-american Mihail Barîşnikov revine la Sibiu cu un spectacol grandios. Timp de zece zile, întregul oraş se va transforma într-o scenă uriaşă. Peste 200 de spectacole de teatru, circ sau dans vor anima străzile pietonale şi pieţele.

"O să ne delectăm cu evenimente şi spectacole extraordinare din lumea întreagă şi, ceea ce a creat domnul Chiriac timp de 30 de ani, contează! ca festivalul de la Sibiu să fie un festival popular, un festival pentru toată lumea, de la copii pană la adulţi, de la amatori la profesionişti", crede Vicenţiu Rahău, selectioner indoor FITS.

Tema ediţiei de anul acesta este prietenia. Festivalul Interenţional de Teatru de la Sibiu se deşfăsoară în perioada 21 - 30 iunie. Organizatorii anunţă că peste 30 de reprezentaţii sunt deja sold-out.

Andrei Naiţă Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Festivalul care-i aduce în ţara noastră pe John Malkovich, Tim Robbins sau celebrul balerin Mihail Barîşnikov