Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Festivalul de film de la Veneția 2024: "Anul Nou care n-a fost", regizat de Bogdan Mureşanu, premiat la secțiunea Orizzonti

România a strălucit aseară la Veneţia, pe scena celui mai vechi Festival de Film din lume. "Anul Nou care n-a fost", regizat de Bogdan Mureşanu, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la secțiunea Orizzonti. Şi legendarul regizor spaniol Pedro Almodóvar a triumfat. Producţia sa "The Room Next Door" a câştigat Leul de Aur. Premiul pentru cea mai bună actriţă i-a revenit lui Nicole Kidman, care nu şi-a putut ridica însă trofeul. Cu puţin timp înainte de ceremonie a primit vestea că mama ei a murit. 

de Redactia Observator

la 08.09.2024 , 08:54

România a făcut furori la Festivalul de Film de la Veneția cu producţia "Anul Nou care n-a fost", în regia lui Bogdan Mureșanu, care a obţinut premiul pentru cel mai bun film la categoria Orizzonti - dedicată filmelor care reprezintă cele mai recente tendințe estetice și expresive. 

"Am rămas fără cuvinte, ca să fiu sincer. A fost foarte greu să fac acest film. Ai nevoie de entuziasm pentru a face un astfel de film. Am avut multă lume în jurul nostru, prieteni, familie, iubiţi...", a declarat regizorul Bogdan Mureșanu. Acţiunea tragicomediei se petrece într-o singură zi, înaintea Revoluției din anul 1989.

Filmul The Room Next Door, în regia lui Pedro Almodovar, aplaudat timp de 18 minute

Vezi și

Primul lungmetraj în limba engleză al legendarului regizor spaniol Pedro Almodovar a triumfat şi el la Veneţia. 

Pe acelaşi subiect

Filmul, care a obţinut mult râvnitul Leu de Aur, spune povestea unei jurnaliste, corespondent de război şi bolnavă de cancer în fază terminală. Personajul interpretat de Tilda Swinton decide să îşi pună capăt zilelor, şi îi cere prietenei sale, interpretată de Juliane Moore, să îi fie alături. "Foarte rar vedem poveşti sau filme despre prietenia dintre femei, mai ales dacă nu mai sunt tinere", a declarat Julianne Moore, actriță.

Producția a fost aplaudată în picioare timp de 18 minute la premiera sa de la Veneţia de la începutul săptămânii şi a stabilit un record absolut.

Veste tragică pentru Nicole Kidman, chiar înainte de a câștiga premiul pentru cea mai bună actriță

Premiul pentru cea mai bună actriţă i-a revenit lui Nicole Kidman pentru rolul din Babygirl, o dramă erotică, în care aceasta împarte ecranul cu Antonio Banderas. Nicole însă nu a putut să urce pe scenă pentru a-şi revendica premiul. Chiar cu puţin timp înainte de ceremonie a primit vestea cruntă că mama ei a murit. Actriţa a transmis totuşi un mesaj prin intermediul regizoarei Halina Reijn: "Sunt în stare de şoc şi trebuie să merg la familia mea, dar acest premiu este pentru ea (n.r. - mama). Ea mi-a dat viaţă, modelat şi îndrumat". 

Francezul Vincent Lindon a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul pe care l-a jucat în ''The Quiet Son''.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Festivalul de film de la Veneția 2024: "Anul Nou care n-a fost", regizat de Bogdan Mureşanu, premiat la secțiunea Orizzonti