Antena Meniu Search
x

Festivalul International de Film Transilvania isi deschide portile pe 31 mai

Festivalul International de Film Transilvania isi deschide portile pe 31 mai, la Cluj. Despre ce surprize ne rezerva editia de anul acesta au povestit Tudor Giurgiu si Mihai Chirilov in cadrul unei intalniri creative cu membrii Intact Media Group.

Vezi și

Festivalul International de Film Transilvania aduce aproape 200 de productii noi in cele zece zile de proiectie in aer liber. Cele mai asteptate sunt filmele romanesti.

Tema vizata este felul in care fostii lideri comunisti au devenit peste noapte cei mai influenti si mai vizati capitalisti. Seria filmelor autohtone continua cu alte 39 de productii.

“La zilele filmului romanesc vom avea multe filme in premiera. E vorba de Michela Cristino, o ecranizare dupa Mircea Eliade, semnata de Alexandru Maftei. Un film in avampremiera, Love building, care va avea premiera la toamna, cu Dragos Bucur, Octavian Boguta”, a declarat Tudor Giurgiu, presedintele festivalului.

Festivalul va aduce si peste 160 de filme de peste hotare: ”Avem filmul care a cattigat Oscarul pentru documentar Searching for sugarman. Avem un film care a castigat Leul de Aur la Venetia. Avem un film care a castigat Ursul de argint la Berlin.Si unul dintre favoritele mele, filmul chilian Gloria”.

Biletele au fost puse deja in vanzare.

Filmele vor rula pana pe 9 iunie, in Piata Unirii ,din Cluj-Napoca. Una dintre cele mai asteptate productii este cea a lui Pedro Almodovar, “Los amantes pasajeros” care va fi proiectata in premiera nationala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Festivalul International de Film Transilvania isi deschide portile pe 31 mai