Antena Meniu Search
x

Video Festivalul porcului în Harghita. Echipe de bucătari s-au întrecut în cele mai gustoase reţete de pomana porcului

A fost sărbătoare, ieri, la Corund, în Harghita. Oamenii au profitat de vremea frumoasă pentru a organiza o pomană a porcului. Echipe de bucătari amatori din mai multe localităţi s-au întrecut în preparate.

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 09:24

Vezi și

Cei mai câştigaţi au fost trecătorii, care s-au lăsat atraşi de mirosul de grătar şi s-au oprit la masă. Unii au primit şi pahare pe care le-au purtat la gât, ca să se bucure şi de palincă, de câte ori au ocazia. Oamenii din Corund se mândresc cu unele dintre cele mai gustoase preparate din carne de porc. Şi pentru că nu vor să le ţină doar pentru ei, au organzat un festival pentru a le face cunoscute lumii. Pomna porcului este, totodată, şi un schimb de experienţă. Bucătari amatori din alte regiuni au fost invitaţi să îşi prezinte şi ei produsele.

"Sunt şapte echipe care, bineînţeles, fiind din regiuni diferite, toţi au specificul lor de a crea după propriul gust", a declarat Kaltai Tibor. La festival s-a prezentat inclusiv o echipă din Ungaria. Însă cei mai câştigaţi au fost trecătorii, ademeniţi de mirosul grătarelor. Pe lângă porcul la proţap, oamenii s-au mai putut bucura de pâine cu untura, mezeluri tradiționale, de tocană sau cârnaţi prăjiţi şi caltaboş. N-a lipsit nici băutura, aşa că mesenii cu experienţă au venit pregătiţi. Festivalul a ajuns la cea de-a şasea ediţie şi s-a dovedit a fi o reuşită. Oamenii din Corund promit să repete isprava cât de curând.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Festivalul porcului în Harghita. Echipe de bucătari s-au întrecut în cele mai gustoase reţete de pomana porcului