Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Sakura, spectacol de culoare în Parcul Herăstrău. Cireşii înfloriţi au impresionat bucureştenii: "E extraordinar"

Spectacol de culori şi arome, în Parcul Herăstrău din Capitală. Cireşii din Grădina Japoneză au înflorit şi încântă mii de bucureşteni. Tot acolo se desfășoară şi festivalul "Hanami" sau sărbătoarea primăverii. Pasionaţii de cultura şi civilizaţia niponă pot lua parte weekendul acesta la ateliere de origami, caligrafie sau pot vedea demonstraţii de arte marţiale. 

de Antuanela Raileanu

la 13.04.2024, 20:55

Vezi și

Mii de bucureşteni s-au bucurat astăzi de piesaje desprinse parcă din ilustratele japoneze. Parcul Herăstrău se umple în fiecare an de parfum odată cu sezonul Sakura - înflorirea cireșilor din Grădina Japoneză.

Bărbat: E extraordinar de frumos, nu mă aşteptam să fie atâta lume.

Antuanela Răileanu, reporter Observator: În cultura japoneză, floarea de skaura reprezintă natura efemeră a vieţii. Aceasta înfloreşte în fiecare an în luna aprilie. Pentru japonezi, timpul petrecut sub floarea de sakura este un adevărat ritual, iar căderea petalelor din această floare reprezintă pentru ei trecerea ireversibilă a timpului.

Cireşii japonezi sunt vedete pe reţelele sociale în această perioada

Pe acelaşi subiect

Vizitatorii nu pleacă fără să aibă o amintire digitală. În Grădina Japoneză se desfăşoară şi festivalul primăverii ,,Hanami'', unde bucureştenii pot participa la atelierele dedicate culturii nipone dar pot urmări şi demonstraţii de arte marţiale şi trageri cu arcul. 

Instructor arte marţiale: Simbolizează lupta cu sinele. Faţă de alte sporturi sau arte marţiale noi nu ne luptăm cu nimeni, nu ne luptăm decât cu noi înşini.

Nu a lipsit nici îmbrăcămintea tradițională japoneză - kimono şi yukata.

Organizatorul evenimentului ajuns la cea de a cincea ediţie este ambasada Japoniei la Bucureşti, care a participat şi la amenajarea Grădinii în urmă cu 26 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Festivalul Sakura, spectacol de culoare în Parcul Herăstrău. Cireşii înfloriţi au impresionat bucureştenii: "E extraordinar"