Antena Meniu Search
x

Fetiță de cinci ani, sfâșiată de câinele vecinilor, în Vâlcea

Scene înfiorătoare au avut loc într-o localitate din judeţul Vâlcea. O fetiță de doar cinci ani a fost sfâşiată de câinele vecinilor ei, în timp ce se juca cu alţi copii, pe strada din faţa casei.

de Redactia Observator

la 19.08.2020, 15:39

Vezi și
  • Potrivit specialiştilor, câinii din Rasa Akita Inu pot deveni agresivi.
  • Medicii spun că starea fetei de cinci ani atacată de cîine este stabilă.

Fata a ajuns iniţial la Spitalul din Râmnicu Vâlcea, apoi din cauza rănilor grave pe care le avea copilul, medicii au decis să ceară transferul lui la un spital din Capitală. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Incidentul şocant a avut loc duminică seară, când fetița a ieșit afară, la joacă, alături de mai mulți copii. În timp ce se plimba cu bicicleta pe strada din apropierea casei, câinele vecinilor a scăpat din curte și s-a năpustit asupra ei, sub privirile îngrozite ale celorlalţi copii.

Copilul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Vâlcea. Iar de aici din cauza rănilor grave s-a decis transferul la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Adrian Popescu, purt. cuv SAJ Valcea: Primul echipaj care ajuns la faţa locului a găsit plăgi la nivelul capului, gâtului. Se pare, că plăgile erau destul de aproape de pachetul vascular nervos.

Câinele din rasa Akita Inu face parte din categoria câinilor de luptă sau a animalelor considerate periculoase. Imediat după incident, părinţii fetei au depus plângere la poliţie.

Catălin Udrea, purt. Cuv. I.P.J. Valcea: Poliţiştii au demarat o anchetă, fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. La faţa locului s-a deplasat şi un medic veterinar din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare care a dispus ca animalul să rămână la locuinţa proprietarului.

Potrivit specialiştilor, câinii din Rasa Akita Inu pot deveni agresivi, însă totul depinde de cum au fost dresaţi.

Bogdan Anicescu, instructor dresaj canin: Agresvitatea câinelului se dezvoltă printr-o creştere proastă, creştere privind educaţia. De cele mai multe ori problemele câinelui sunt datorate stăpânului.

Medicii spun că starea fetei de cinci ani atacată de cîine este stabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Fetiță de cinci ani, sfâșiată de câinele vecinilor, în Vâlcea