Antena Meniu Search
x

Copila din Botoşani, care la 12 ani cântărea doar 6 kilograme, a murit. Fetiţa s-a stins pe patul de spital

Luna trecută, o fetiţă de 12 ani din comuna Manoleasa, judeţul Botoşani, a ajuns pe mâna medicilor de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean malnutrit cântărind doar 6 kilograme! Zilele trecute, copila a murit.

Luna trecută, o fetiţă de 12 ani din comuna Manoleasa, judeţul Botoşani, a ajuns pe mâna medicilor de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean malnutrit cântărind doar 6 kilograme! Zilele trecute, copila a murit.

Fetiţa din Manoleasa, ajunsă la spital într-o stare gravă din cauza malnutriţiei şi deshidratării, a decedat înainte de a fi externată.

Micuţa a şocat cadrele medicale, potrivit cărora acesta avea mai multe malformații și cântărea doar 6 kilograme, în condiţiile în care greutatea normală ar fi trebuit să fie de aproape 20 kilograme.

Cazul a fost semnalat de medici și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, intrând şi în atenţia Poliţiei. 

„Din păcate, copilul a decedat pe patul de spital. Noi am întocmit un raport, pe care l-am înaintat Poliţiei, urmând ca organele de anchetă să se pronunţe în acest caz”, a declarat pentru presa locală Alexandru Colbu, directorul DGASPC Botoşani.

Fetiţa din Manoleasa, ajunsă la spital într-o stare gravă din cauza malnutriţiei, a decedat înainte de a fi externată

Oamenii legii au deschis o anchetă, după moartea fetiţei

Potrivit reprezentanților DGASPC, starea micuței a fost şi o consecinţă neglijenței instituțiilor Statului, care ar fi trebuit să monitorizeze îndeaproape evoluția ei. 

Aceştia au spus că minora era în atenția celor de la Primărie și că toate rapoartele trimise către DGASPC nu au scos în evidență faptul că acest copil nu ar fi fost neglijat.

Oamenii legii au deschis o anchetă, conform procedurilor legale, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă. După ce se va primi raportul de expertiză medico-legală, se va propune o soluție procedurală, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Copila din Botoşani, care la 12 ani cântărea doar 6 kilograme, a murit. Fetiţa s-a stins pe patul de spital