Antena Meniu Search
x

'Doctoru' a fost omorât de opt tineri, din cauza unei femei, în bătaia din Piaţa Constituţiei

Ion Ban, zis şi 'Doctoru', tânărul care şi-a pierdut viaţa după scandalul sângeros din Piaţa Constituţiei, a fost bătut de opt tineri, timp de aproximativ 60 de secunde. Procurorii au prezentat filmul complet al scandalului din noaptea de 29 spre 30 septembrie 2019.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 06.10.2019, 13:38

Filmul complet al scandalului din Piaţa Constituţiei
Filmul complet al scandalului din Piaţa Constituţiei - Observator

Ion Ban, zis şi 'Doctoru', tânărul care şi-a pierdut viaţa după scandalul sângeros din Piaţa Constituţiei, a fost bătut de opt tineri, timp de aproximativ 60 de secunde.

Procurorii au prezentat filmul complet al scandalului din noaptea de 29 spre 30 septembrie 2019.

'Doctoru' făcea parte din gruparea condusă de Ionuţ Mirea, zis 'Boxerul', acesta fiind acuzat de liderul unei alte grupări de interlopi, Alexandru Ion, zis şi 'Alex Barbaro', că ar fi avut o aventură cu iubita lui.

"Începând cu data de 29.09.2019 numitul Mirea Ionuţ, zis "Boxerul", a fost apelat în repetate rânduri, pe telefonul mobil, pe aplicaţia Facebook Messenger de către inculpatul Ion Alexandru, zis "Alex Barbaro". Acesta i-a reproşat o pretinsă legătură cu propria lui concubină, solicitându-i lui Mirea Ionuţ să se întâlnească, pentru a rezolva problema. Subliniem în acest context că a fost apelat în scopul arătat, în mod succesiv, atât de către inculpatul Ion Alexandru, zis "Alex Barbaro", dar şi de către alte persoane ce acţionau în numele acestuia, respectiv suspectul Nicolae Dragoş, zis "Dragoş Ges", cât şi de inculpatul Păun Romeo", se arată în referatul propunerilor de arestare din acest dosar.

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii au aflat că, deşi iniţial a refuzat să se întâlnească cu 'Alex Barbaro', Ionuţ Mirea a acceptat să se întâlnească cu el în Piaţa Constituţiei, duminică seară, la ora 22.00.

Război pentru o femeie în Piaţa Constituţiei

Cei doi s-au întâlnit în Piaţa Constituţiei, ambii fiind însoţiţi de zeci de tineri.

"Inculpatul Ion Alexandru şi Mirea Ionuţ au iniţiat o discuţie, în apropierea acestora aflându-se membrii propriilor grupuri, care au început să se provoace verbal şi chiar să îşi lanseze insulte. Discuţia dintre liderii celor două grupuri a degenerat în scurt timp, mai exact în câteva secunde, persoanele care îl însoţeau pe Ion Alexandru adacându-i brusc şi violent pe membrii celuilalt grup, fiind înarmaţi cu arme albe şi obiecte contondente", au explicat procurorii.

După ce scandalul a luat amploare, iar tinerii au început să se lovească, unii dintre cei care îl însoţeau pe Ionuţ Mirea au fugit spre sediul Parchetului General şi pe bulevardul Libertăţii.

Alţi apropiaţi ai lui Mirea s-au înarmat cu bâte pe care le-au luat din portbagajele maşinilor cu care au venit la scandal, printre aceştia numărându-se şi Ion Ban, zis şi 'Doctoru'.

"Pe fondul agitaţiei şi busculadei create, victima Ban Ion (Doctoru), după ce a scos din portbagajul unui autoturism o bâtă şi a înfruntat o parte a adversarilor, a fost copleşit numeric şi fizic de către mai multe persoane.

Astfel, agresiunea victimei a debutat cu pulverizarea de către inculpatul Păun Romeo a unui jet puternic de spray lacrimogen, de la o distanţă de aproximativ 1,5 metri, după care Ban Ion a fost înconjurat imediat de un număr de 8 indivizi din grupul advers care i-au aplicat lovituri în zona capului, a spatelui şi a membrelor cu bâte, cu pumnii şi cu picioarele, precum şi cu un corp dur alungit, cu muchii uşor rotunjite.

Acţiunea violentă a durat aproximativ un minut, după care membrii fiecărui grup au părăsit în grabă locul faptei", au arătat procurorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » 'Doctoru' a fost omorât de opt tineri, din cauza unei femei, în bătaia din Piaţa Constituţiei