Antena Meniu Search
x

340 de filme prezentate la Festivalul de Film de la Berlin

A început cursa pentru Ursul de Aur. 18 producţii sunt înscrise pentru cel mai important premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Însă niciun film românesc nu se numără printre ele.

de Redactia Observator

la 21.02.2020, 22:15

Vezi și
  • 340 de filme vor fi prezentate la Festivalul de Film de la Berlin
  • Printre protagonişti sunt Radu Jude, Cristi Puiu sau Vlad Ivanov

A început cursa pentru Ursul de Aur. 18 producţii sunt înscrise pentru cel mai important premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Însă niciun film românesc nu se numără printre ele. Trei pelicule regizate de Radu Jude şi Cristi Puiu au intrat în această competiţie la alte categorii. 

Bazat pe fapte reale, filmul "My Salinger Year" aduce pe marile ecrane povestea unei tinere care visează să devină scriitoare. Joana renunţă la şcoală şi se mută la New York. Acolo, se angajează ca asistentă a lui Margaret, agentul literar al lui Salinger, fără să ştie însă cine este cunoscutul scriitor. 

Chiar dacă nu au intrat în cursa pentru Ursul de Aur, două filme regizate de Radu Jude sunt înscrise în programul secţiunii "Forum". Este vorba de documentarul "Ieşirea trenurilor din gară" şi de "Tipografic Majuscul" - povestea unui elev urmărit de Securitate. 

La Berlinală, filmul "Malmkrog" regizat de Cristi Puiu va rula într-o secţiune nou înfiinţată, "Encounters". Tot aici va fi prezentată o coproducţie internaţională în care joacă actorul Vlad Ivanov. 

Timp de 10 zile, 340 de filme vor rula la Berlin. Festivalul se va încheia pe 1 martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 340 de filme prezentate la Festivalul de Film de la Berlin