Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul accidentului din Suceava. Copilul de 11 ani, abandonat de motocicliștii care l-au spulberat pe trecere: "Du-l la primul ajutor, chiar dacă ai greşit"

Accident dramatic în Suceava! Un copil de 11 ani a fost lovit de două motociclete pe trecerea de pietoni. Cei care le conduceau nu aveau permis şi au fugit imediat după accident.

de Angela Bertea

la 08.08.2024 , 19:33

Victima, un băiat de 11 ani, a traversat strada pe bicicletă, fără să se uite în stânga şi în dreapta. O motocicletă pentru eduro, sport extrem practicat pe drumuri forestiere, îl loveşte şi îl doboară pe astfalt. După impact, a încercat să se ridice, dar a dat peste el încă o motocicletă.

"Nu respectau legislaţia privind viteza de deplasare prin localitate, la treceri de pietoni. Viteza este de 30 de km/h, ori ei aveau mai mult. Nu respectă o distanţă corespunzătoare între ei la viteza pe care o aveau. Când a văzut impactul, ar fi trebuit să oprească, ar fi trebuit să frâneze dincolo de trecerea de pietoni, fără a-l mai lovi. Traversarea străzii se face pe lângă bicicletă sau trotinetă", a declarat Constantin Alecsa - instructor auto.

Au fugit imediat după ce au lovit copilul

Vezi și

Copilul are şi el partea lui de vină. Codul rutier spune clar că biclicliştii trebuie să coboare de pe bicicletă când traversează pe trecerea de pietoni. Băiatul a avut noroc - a scăpat teafăr după ce l-au lovit două motociclete. Cei care le conduceau au fugit, însă, spre indignarea martorilor.

Pe acelaşi subiect

"Ai dat-o, ai oprit, du-l la primul ajutor. Chiar dacă ai greşit, îl ajuţi", spune un martor.

Poliţiştii i-au găsit pe fugari după două ore - sunt doi tineri de 21, respectiv 23 de ani. Victima lor, crescută de un asistent maternal, va avea parte acum de mai multă atenţie.

"Am stat de vorbă şi cu asistenta maternală şi cu copilul şi i-a trecut sperietura de aseară, dar totuşi e acolo ceva şi va fi consiliat de psihologi", Nicoleta Daneliuc - purtător de cuvânt DGASPC Suceava.

Accidentul a avut loc într-o localitate aflată la aproape 35 de kilometri de Suceava, unde localnicii sunt îngroziţi.

"Aşteptaţi până la 10-11 noaptea şi dup aia vedeţi. Copiii cu motoare, maşini. Eu stau într-o zonă cu 30 de km/h si ei circula cu 100 km/h", spune un localnic.

Cei doi motociclişti sunt anchetaţi acum în mai multe dosare penale.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Filmul accidentului din Suceava. Copilul de 11 ani, abandonat de motocicliștii care l-au spulberat pe trecere: "Du-l la primul ajutor, chiar dacă ai greşit"