Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Filmul asasinării lui Ioan Crişan. Cum ar fi plănuit fiica milionarului să-şi ucidă tatăl, ajutată de trei apropiaţi

La trei ani după ce un om de afaceri din Arad a fost ucis într-un atentat cu bombă, poliţiştii au anunţat că au un cerc de suspecţi. Printre ei, chiar fiica milionarului asasinat despre care surse din anchetă spun că ar fi pus la cale atacul, împreună cu trei complici. Şapte percheziţii s-au făcut în această dimineaţă, iar la final femeia a fost scoasă din casa ei sub escortă. 

de Iulia Pop

la 23.10.2024 , 14:13

Doamna Crişan, aţi comandat asasinarea tatălui dumneavoastră?

Îi voiaţi averea sau de ce aţi fi făcut asta?

Spuneţi-ne... Sunteţi vinovată în vreun fel? Aţi vrut banii tatălui? Aţi comandat sau nu, asasinatul?

Vezi și

Fiica omului de afaceri Ioan Crişan va fi dusă la audieri în Bucureşti, acolo unde vor ajunge şi ceilalţi trei suspecţi aflaţi în custodia Poliţiei. 

Pe acelaşi subiect

De-a lungul anilor, Laura Crişan s-a plâns că nu este ţinută la curent cu felul în care evoluează ancheta

Ce ştim cu certitudine este că, până în acest monet, Laura Crişan este considerată suspectul principal în cazul uciderii tatălui său şi ar fost ajutată de trei apropiaţi. Trei oameni care aveau sarcini bine stabilite. Unul dintre ei a participat la fabricarea dispozitivului exploziv, cu componente aduse special pentru asta din Serbia, iar ceilalţi doi au fost cei care l-au detonat. Procurorii spun că vorbim despre un dispozitiv de mare putere.

Ce este interesant este că de-a lungul anilor Laura Crişan a fost audiată o singură dată şi chiar s-a plâns că nu este ţinută la curent cu felul în care evoluează ancheta morţii tatălui ei

Este un caz extrem de controversat care poate ajunge acum la un final, pentru că de-a lungul anilor au fost audiate sute de persoane şi au fost făcute zeci de percheziţii, dar primul cerc de suspecţi a apărut abia la 2 ani distanţă. Anchetatorii au avut nevoie şi de sprijin internaţional, s-a cerut ajutor din Ucraina, Republica Moldova şi chiar din Serbia.

Filmul asasinatului cu bombă din Arad

29 mai 2021, la ora 6.55. Mașina omului de afaceri arădean Ioan Crișan exploda într-o parcare, în fața barului unde acesta tocmai băuse o cafea. O bombă artizanală, un cocktail de substanţe explozive, a fost amplasată sub autoturism.

A sărit în aer în clipa în care omul de afaceri a dat în spate. Martorii au sunat la 112 şi mai mulţi trecători au încercat să stingă flăcările. Omul de afaceri nu a mai putut fi însă salvat. Necropsia a arătat că bărbatul a murit la câteva secunde după explozie. Anchetatorii au luat în calcul încă de la început ipoteza potrivit căreia explozia mașinii omului de afaceri din Arad a fost de fapt un asasinat la comandă şi că bomba ar fi fost activată de la distanţă. Au existat mai multe piste: că afaceristul ar fi fost implicat în contrabanda cu ţigări, că ar fi avut datorii uriaşe sau că totul ar avea legătură cu ferma de somn african pe care o deţinea. Toate aceste pistele ale anchetei au fost însă infirmate. 

Nici anul trecut ancheta nu avansase mai mult.

Şapte percheziţii, un cerc de suspecţi. Printre ei şi fiica milionarului Ioan Crişan

Procurorul general, Alex Florin Florenţa a declarat jurnaliştilor că deşi au dat declaraţii peste 400 de persoane, prieteni, cunoscuţi, parteneri de afaceri cu care Ioan Crişan avusese conflicte în trecut şi au fost vizionate sute de înregistrări nu s-a conturat un cerc de suspecţi. În această dimineaţă a venit anunţul surpriză: s-au făcut şapte percheziţii pentru că există un cerc de suspecţi. 

Eduard Miriţescu, adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române: În cadrul acestui dosar penal vorbim de un număr impresionant de activităţi investigative. Efortul instituţional depus în soluţionarea cauzei a avut un caracter continuu care a presupus, în acelaşi timp activităţi de cooperare în plan intern şi extern.

Surse judiciare spun că 4 persoane ar fi implicate în asasinat, inclusiv fiica omului de afaceri despre care ar exista indicii că ar fi orchestrat totul.

Cert este că poliţiştii i-au perchezionat în această dimineaţă locuinţa, iar femeia a fost scoasă, din apartament, pentru a fi dusă la audieri, flancată de poliţişti. Ancheta este abia la început. Toţi cei patru suspecţi vor ajunge la audieri, la Parchetul General din Capitală. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Evenimente » Filmul asasinării lui Ioan Crişan. Cum ar fi plănuit fiica milionarului să-şi ucidă tatăl, ajutată de trei apropiaţi