Antena Meniu Search
x

Incendiu în Craiova: Scandal la intervenţia pompierilor. Locatarii s-au certat cu poliţia şi salvatorii: "Au adus apă din curtea unui Kaufland"

Incendiu în Craiova. Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineaţă în cartierul Craioviţa Nouă. Flăcările au plecat la mansarda unui bloc de locuinţe şi în scurt timp s-au extins şi la alte două imobile alăturate, aflate în forma literei U. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge focul. Un bărbat a suferit arsuri pe mâini şi a fost transportat la spital, iar alte două persoană au avut atac de panică. Locatarii s-au plâns de intervenţia greoaie a pompierilor. 

de Redactia Observator

la 07.09.2023, 12:15

Scandal la interveţia pompierilor la incendiul din Craioviţa. Locatarii s-au certat cu poliţia şi salvatorii: "Au adus apă din curtea unui Kaufland"
Scandal la interveţia pompierilor la incendiul din Craioviţa. Locatarii s-au certat cu poliţia şi salvatorii: "Au adus apă din curtea unui Kaufland" - Observator

Incendiul s-a produs în unul dintre cele mai populate cartiere ale Craiovei, Craiovița, strada Aristzzita Romanescu iar intervenţia pompierilor a fost una cu scandal. Locatarii s-au certat cu poliţia şi s-au arătat nemulţumiţi de intervenţia pompierilor care nu au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la alte două blocuri. 

Alerta a fost dată în jurul orei 8.40 iar primele ehipaje de pompieri au sosit în 10 minute, dar nu aveau apă, potrivit localnicilor. Până la sosirea forțelor de intervenție s-au autoevacuat 50 de persoane. Două persoane au suferit un atac de panică iar un bărbat a fost transportat la spital cu arsuri pe mâini.

Locatarii, nemulțumiți de intervenția pompierilor. S-au certat şi cu poliţia

Un martor ne-a relatat că au fost scene de panică atunci când oamenii s-au evacuat, o persoană a rămas blocată în lift pentru că a fost oprit curentul. Proprietarii s-au certat cu poliţia pentru că nu erau lăsaţi pe strada respectivă şi s-au plâns că pompierii nu îşi fac treaba, că nu sunt maşini suficiente şi că nu aveau apă. Hidranţii din zonă nu ar funcţiona iar pompierii ar fi luat apă de la un hipermarket Kaufland. Pompierii se luptă cu flăcările de peste două ore şi nu au reuşit încă să stingă focul.

Pe acelaşi subiect

"Am sunat la pompieri de la 9 fără 20 iar echipele au venit în 10 minute, dar fără apă. De la un apartament focul s-a extins peste tot. Au adus apă din curtea unui Kaufland", ne-a relatat un bărbat. 

"Îmi pare rău de oamenii aştia care răman fără case. Practic nu s-a acţionat aşa cum trebuie. O să spună că nu suntem profesionişti, că ne dăm cu părerea, dar suntem la faţa locului de dimineaţă şi am văzut furtune sparte, bâlbăiala, perimetri în care se putea acţiona mai eficient, curtea din faţa blocului 1, este goală, este un hectar acolo, nu a intrat nicio maşină de pompieri acolo. Se putea stinge eficient la blocul 1 şi nu se mai extindea la blocul 2 si 3", a povestit un alt bărbat. 

Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, incendiul ar fi plecat de la nişte candele aprinse de bărbatul care a ajuns la spital cu arsuri la mâini 

ISU Dolj: Aproximativ 50 de persoane au ieşit din bloc în urma incendiului din Craiova

Focul se manifestă la un bloc în forma literei U, la mansarda acestui imobil. Pompierii au reuşit să localizeze incendiul şi acţionează pentru stingerea acestuia.  De asemenea, două persoane au suferit atac de panică, iar un bărbat a ajuns la spital cu arsuri la mâini. 

La locul incendiului intervin zece autospeciale cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare. De asemenea, sunt prezente două echipaje SMURD şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Incendiu în Craiova: Scandal la intervenţia pompierilor. Locatarii s-au certat cu poliţia şi salvatorii: "Au adus apă din curtea unui Kaufland"