Antena Meniu Search
x

Video Filmul masacrului din Ucraina. Ce l-ar fi îndemnat pe soldatul de 21 de ani să-și împuște 10 colegi, la o fabrică de armament

La 160 de kilometri distanţă de linia frontului, un soldat de 21 de ani şi-a împuşcat 10 colegi. Atacul a avut loc în timpul schimbului de tură la o fabrică de armament din centrul Ucrainei, iar detaliile sunt şocante. Arestat, după 6 ore, timp în care a rătăcit înarmat prin localitatea vecină, tânărul a povestit cu sânge rece detaliile masacrului comis. Vă avertizăm, imaginile şi detaliile au puternic impact emoţional. 

de Redactia Observator

la 27.01.2022, 20:33

Vezi și

Camerele de supraveghere din fabrică au surprins masacrul. Era 4 şi jumătate dimineaţă, ora schimbului de tură în fabrica de armament din Dnipro când Artem Ryabchuk a lansat atacul. Individul se poartă ca şi cum ar fi în misiune. O misiune ucigaşă. Se ascunde, încarcă, îşi ia colegii în ţintă şi trage. Este o acţiune premeditată. În 3 minute şi-a ucis 5 colegi şi a rănit alţi 5 apoi s-a făcut nevăzut, cu 200 de cartuşe în buzunar. 

Era ora 10 când a fost arestat. Într-o localitate la câţiva kilometri de locul masacrului, a oprit o femeie pe stradă şi i-a cerut să anunţe poliţia. Nu regretele l-au împins să se predea. Încătuşat, zâmbeşte când povesteşte că şi-a eliminat colegii. 

Artem Ryabchuk, atacator: Am luat o armă automată, i-am pus primul încărcator şi am tras în cei doi care erau în cameră. Şeful corpului de gardă şi secundul. Mai erau încă doi soldaţi şi un contractor. Unul dintre ei a reuşit, cumva, să scape.

Atac armat în Ucraina. Soldatul ar fi fost supus la presiuni

Artem Ryabchuk era angajat din vara anului trecut, iar prima lui victimă a fost chiar superiorul lui. Locotenentul Alexander Buganov a fost ucis cu mai multe focuri de armă. O femeie, civil, a fost eliminată pentru că nu l-a lăsat să iasă din unitate. Autorităţile au deschis o anchetă. Vor să afle dacă tânărul a cedat în faţa presiunilor la care a fost supus de colegii săi, dar şi cum s-a desfăşurat examenul medical care l-a declarat apt pentru a folosi arme de foc. Pedeapsa maximă pentru fapta tânărului este închisoarea pe viaţă.

Atacurile armate în unitățile militare din fosta URSS sunt un fenomen recurent. Cauza este, de cele mai multe ori tratamentului acordat începătorilor şi proaspeţilor recruţi. În februarie 2018, patru soldaţi ucrainieni au fost ucişi de doi colegi în estul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Filmul masacrului din Ucraina. Ce l-ar fi îndemnat pe soldatul de 21 de ani să-și împuște 10 colegi, la o fabrică de armament