Antena Meniu Search
x

Video Filmul morţii turistului polonez, surprins de avalanşă lângă Pasul Prislop. Ultimele clipe de viaţă, înainte să sfârşească îngropat sub zăpadă

Avalanşă în apropiere de Pasul Prislop. Trei turişti din Polonia au fost surprinşi de tonele de zăpadă care au luat-o la vale, în timp ce se plimbau cu snowmobilul. Unul dintre ei a murit. Ceilalţi doi au fost salvaţi cu greu în urma unei misiuni contracronometru. Specialiştii spun ferm - este pericol de avalanşă în toţi munţii din ţară, iar turiştii trebuie să respecte traseele marcate. 

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 19:36

Vezi și

Cei trei turişti polonezi erau cazaţi de două zile în Maramureş. Au vrut să petreacă o zi de aventură în apropiere de Pasul Prislop, într-o zonă numită Fântâna Stanchii. S-au urcat pe snowmobile şi motocilclete şenilate şi au pornit spre o zonă pustie. Într-o clipă, bulgărele nenorocirii a început să se rostogolească. Chiar în apropiere de pârtia olimpică, pe unul dintre versanții opuși, s-a pornit o avalanşă care i-a îngropat sub zăpadă. Unul dintre turişti a murit. Ceilalţi doi au reuşit să iasă cu greu la lumină şi să sune la 112.

Trei turişti polonezi, îngropaţi de zăpadă. Unul a murit

Salvamontiştii din Borşa şi pompierii de la Vişeu au plecat imediat pe urmele celor doi supravieţuitori. Într-o operaţiune contracronometru, au săpat cu lopeţile prin zăpada îngheţată: "Hai să punem toţi mâna! Stai să mai scoatem de acolo! Aveţi grijă! Daţi-vă de acolo! Produce vibraţii elicopterul! Mergeţi în pădure, poate face iar avalanşă!"

Salvatorii au surprins din aer traseul celor trei turişti străini. În imagini, se văd urmele şerpuite ale celor trei snowmobile şi hăul în care au căzut. 

Pe acelaşi subiect

Pericol de avalanşă în România

Ninsoarea s-a dislocat şi a format un crater uriaş printre copaci. Iar pericolul n-a trecut. Salvamontiştii spun ferm că în toţi munţii din ţară există pericol de avalanşă. Riscul în Masivul Rodnei este la nivelul 3 din 5. Specialiştii avertizează că în zona crestelor stratul nou de zăpadă nu este compact şi se pot declanşa alunecări masive oricând. 

La Borşa, zilele acestea are loc Campionatul Național de Schi Alpin. Sportivi din 7 ţări se întrec în competiţie. 

La începutul lunii, Cabana Capra de pe Transfăgărăşan a fost lovită de două avalanşe. Zăpada a spart geamurile și a intrat în camere și în sala de mese. 57 de turişti erau înăuntru. Oamenii au scăpat miraculos. Turiştii ar fi ajuns în zonă, deşi drumul era închis circulaţiei. 11 şoferi au fost amendați cu 870 lei fiecare şi au rămas pietoni pentru 60 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Filmul morţii turistului polonez, surprins de avalanşă lângă Pasul Prislop. Ultimele clipe de viaţă, înainte să sfârşească îngropat sub zăpadă