Antena Meniu Search
x

Foto Filmul unei tragedii cu repetiţie. Cum a fost lăsată Maria să aştepte 12 ore cu fătul mort în ea până să fie operată. Soţului i s-a spus că suferă de o cădere psihică

Maria şi-a dorit cu ardoare un copil şi, după o sarcină pierdută în luna septembrie, a apelat din nou la inseminare in vitro. Când a aflat că a rămas din nou însărcinată, a fost atât de fericită. Doar că bucuria nu avea să dureze decât patru luni. Iar pentru ea aveau să urmeze 12 ore de coşmar şi moartea

de Monica Palade

la 02.04.2024, 15:17

Pe 13 martie, Maria a fost la un consult programat pentru a verifica starea sarcinei. I s-a spus că totul este în regulă, doar că a doua zi a început să se simtă rău şi a ajuns de urgenţă la spital. Era 6.45 când femeia de 38 de ani este preluată de medici. Soţul se întoarce să ia ceva de la maşină, timp în care soţia sa a ieşit din spital ca să vomite afară. Avea febră 38.4 grade. Medicii o opresc într-un final în spital.

Filmul unei tragedii 

La ora 10, bărbatul vorbeşte cu soţia sa şi îi spune că a pierdut sarcina. Fătul se oprise din evoluţie. În tot acest timp, comunica şi cu medicul care îi monitoriza sarcina. La ora 14.30, Maria îşi sună soţul plângând să vină de urgenţă la spital. Durerile erau mari. O asistentă cere să vorbească cu bărbatul pentru a-i spune să cumpere nişte pastile.

Abia la ora 16, soţului i se spune să îi ia hainele pentru că va fi mutată pe chirurgie. Maria era deja în stare gravă. Abia putea vorbi şi nu mai avea deloc putere. Soţul pleacă în căutarea medicului, iar acesta îi spune că e grav şi că va fi operată peste noapte. I se mai spune şi că soţia lui suferă de fapt de o cădere psihică şi de aceea îi este atât de rău.

Pe acelaşi subiect

Mai trec încă două ore, când femeia se plânge iar de dureri cumplite de burtă. Într-un final, intră în operaţie. După jumătate de oră iese un medic agitat şi îi cere acordul soțului să îi scoată uterul și ovarele, iar asta înseambă că nu va mai avea copii.

Vrea să i se facă dreptate 

Bărbatul cere doar să îi fie salvată soţia. La ora 20, medicii ies din operație, însă starea Mariei este critică. Medicul de la Maternitatea Bacău spune că nu i s-a mai scos ovarele şi uterul. În timpul procedurii, femeia şi-a expulzat singură fătul mort și placenta.

A doua zi dimineață, soţul a fost anunţat că Maria a murit. Făcuse două stopuri cardiorespiratorii, iar al doilea i-a fost fatal.

Rămas fără copil şi fără soţie, bărbatul vrea acum să i se facă dreptate. Susţine că medicii au intervenit prea târziu şi probabil patenera sa de viaţă ar fi putut fi salvată. Acest caz aminteşte de cel al Alexandrei, tânăra din Botoşani care a murit după ce a fost lăsată în agonie timp de nouă ore. Şi înţelegem încă o dată că nu învăţăm nimic din greşeli.

Ştire realizată cu ajutorul informaţiilor furnizate de reporterul Observator Clara Mihociu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Filmul unei tragedii cu repetiţie. Cum a fost lăsată Maria să aştepte 12 ore cu fătul mort în ea până să fie operată. Soţului i s-a spus că suferă de o cădere psihică