Antena Meniu Search
x

Final emoționant al vizitei Papei Francisc în România, pe aeroportul din Sibiu

Papa Francisc a părăsit România după o călătorie care a schimbat faţa României. Pe aeroportul din Sibiu, au fost momente impresionante. Suveranul Pontif s-a apropiat de oameni mai mult ca niciodată.

de Redactia Observator

la 03.06.2019, 00:44

Vezi și

Papa Francisc a părăsit România după o călătorie care a schimbat faţa României. Pe aeroportul din Sibiu, au fost momente impresionante. Suveranul Pontif s-a apropiat de oameni mai mult ca niciodată. A mers prin bălţi, pe lângă covorul roşu, ca să dea mâna cu fiecare. Iar pe scările avionului, a atins tricolorul. După decolare, un curcubeu a colorat cerul. Un moment ca un miracol. Şi asta după ce, cu doar câteva minute înainte de ceremonia de rămas-bun, o furtună de cod portocaliu a măturat Sibiul.

O vijelie puternică sperie mulţimea de oameni adunată pe Aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas-bun.

Credincioşii se adăpostesc sub pelerine de ploaia cu gheaţă, în timp ce rafalele de vânt rup umbrelele. Sub un cort amenajat pe pistă, oamenii se roagă. Jurnaliştii din delegaţia oficială a Papei sunt nevoiţi să se îmbarce în avion în timpul furtunii.

Avertizarea de cod portocaliu emisă de meteorologii dă alarma. Comitetul de securitate al vizitei Suveranului Pontif activează planul de rezervă.

De la Blaj, Papa ajunge la Sibiu cu maşina, şi nu cu elicopterul, aşa cum era programat iniţial. La sosire, ploaia se opreşte, iar Înaltul Părinte este întâmpinat cu aplauze şi emoţii.

În ultima întâlnire cu românii, Papa s-a apropiat de ei mai mult ca niciodată. A mers pe lângă covorul roşu şi a dat mâna cu pelerinii emoţionaţi. Înainte să urce în avion, a atins steagul României.

A fost finalul călătoriei apostolice care a schimbat România. Papa ne-a lăsat bucurie, iubire şi învăţături pline de semnificaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Final emoționant al vizitei Papei Francisc în România, pe aeroportul din Sibiu