Antena Meniu Search
x

Video Florin Cîţu, întrebat dacă îl remaniază pe Vlad Voiculescu: "Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa"

Florin Cîţu a declarat, întrebat duminică dacă îl va remania pe ministrul Vlad Voiculescu, în contextul în care unii liberali au afirmat că vor propune acest lucru, că astfel de decizii sunt luate de către premier şi ele nu se discută, ci vor fi anunţate.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 11.04.2021, 16:36

prim-ministrul Florin Cîțu
Premierul Florin Cîțu - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Vicepreşedintele PNL Ben Oni Ardelean a anunţat, sâmbătă, că va solicita premierului Florin Cîţu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, demiterea de urgenţă a ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Liberalii se reunesc luni în BPN, la ora 10.00

"Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată şi celor care au opinii politice în subiect – remanierea sau o decizie în acest Cabinet o va lua premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa", a afirmat Florin Cîţu, întrebat duminică, după participarea la şedinţa Centrului Naţional de  Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI) la Ciolpani, judeţul Ilfov, dacă îl va remania pe ministrul Sănătăţii.

Observator a transmis în direct declarațiile premierului Florin Cîțu, după vizita la CNCCI:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chestionat dacă i-a cerut lui Vlad Voiculescu să fie mai transparent, în contextul în care ministrul Sănătăţii a ieşit la declaraţii concomitent cu el, prim-ministrul a precizat: "I-am cerut, nu acum, am cerut să fie prezentat un raport şi am cerut să facă declaraţii de presă săptămânal. De atunci nu am mai cerut. Cer acest lucru de la toţi miniştrii, nu doar de la ministrul Sănătăţii. Am cerut transparenţă şi profesionalism, asta cer de la toţi miniştrii"

Pe acelaşi subiect

Florin Cîțu: "Este de văzut dacă mai există onoare în România"

Întrebat cine e responsabil pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foişor, premierul a replicat: "Am spus că această mutare nu e prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în unele pentru pacienţi COVID. Sunt şi eu foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor. Detaliile tehnice v-au fost prezentate de Raed Arafat, probabil vor fi prezentate date şi de minstrul Sănătăţii. Vreau să vă spun că aşa cum fiecare contribuabil are legătură cu ministerul Finanţelor şi fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătăţii. (...) Este de văzut dacă mai există onoare în România. Am spus şi în şedinţa CCI pentru că e normal să intervină premierul să vorbească şi cu managerul. În această situaţie trebuie să înţelegem cu toţii că avem un singur inamic – pandemia"

De asemenea, chestionat dacă urmează şi evacuarea altor spitale care vor deveni unităţi sanitare pentru pacienţi COVID, şeful Guvernului a răspuns: "În acest moment, în Bucureşti situaţia pe care o avem arată că avem necesarul de paturi. La Foişor sunt 20 de persoane deja în secţia ATI. Dacă vom lua alte decizii vom comunica transparent de fiecare dată".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Florin Cîţu, întrebat dacă îl remaniază pe Vlad Voiculescu: "Aceste decizii nu se discută, ele se vor anunţa"