Focurile de artificii din Cluj-Napoca au fost anulate. Motivul invocat de primarul Emil Boc
Focurile de artificii care urmau să aibă loc în patru locații din Cluj-Napoca au fost anulate, anunță primarul Emil Boc, informează Mediafax.
Boc a declarat, vineri, la o emisiune radio, că a decis anularea focurilor de artificii din cauza ceții prognozate. „Meteorologii mi-au confirmat cu o precizie de peste 95% că va fi ceață, inclusiv la miezul nopții, și atunci, chiar dacă erau bani din sponsorizări, am luat decizia că mai bine vom cheltui acei bani pentru alte scopuri. Deci nu vom avea nimic la Cluj-Napoca organizat de primărie”, a afirmat Boc.
Edilul anunțase anterior să nu vor fi nici concerte, pentru că nu s-a introdus certificatul verde: „după părerea mea, vaccinați și nevaccinați împreună este o greșeală”. Întrebat unde va petrecere Revelionul, Boc a răspuns că la „hotelul plapumă”, adică acasă: „trebuie să mă adaptez la vremurile în care trăim”.
Revelionul acasă, în club sau pe stradă?! Aşteptăm cele mai bune imagini pe Fii Observator. WhatsApp 0722.699.800 sau pe adresa de mail [email protected].
Locațiile alese pentru focurile de artificii fuseseră aspru criticate de Biroul Cluj al Societății Ornitologice Române: „Am aflat cu tristețe că Primăria Municipiului Cluj-Napoca nu doar că nu a renunțat la planul de a ține 4 spectacole cu focuri de artificii la trecerea în noul an, dar și că printre locațiile alese se numără zone verzi. Dacă tot ne punem etichetă de oraș smart și inovator, cursul firesc al lucrurilor ar fi fost căutarea de soluții alternative, cât mai puțin nocive pentru oameni, animale și mediu. Asta se face deja în acele locuri unde oamenii au înțeles că unele obiceiuri nu pot râmâne neschimbate, atâta vreme cât este evident pericolul pe care îl reprezintă. Cetățuia, Parcul Iuliu Prodan din Cartierul Zorilor sau zona Iulius Mall, aflată în apropierea marelui spațiu verde pe care îl dorim a fi Parcul Est, sunt spații verzi importante atât pentru noi, oamenii, cât și pentru animalele sălbatice. Aceste oaze de biodiversitate ar trebui protejate, nicidecum <bombardate>, fie și pentru o scurtă perioadă de timp, pentru plăcerea noastră de câteva minute. Efectul acestor distracții asupra unora dintre noi și asupra animalelor, fie de companie, fie sălbatice, variază de la neplăcere la pierderea vieții”.
Cei de la SOR Cluj atașau postării o imagine cu urmările dramatice ale utilizării petardelor și focurilor de artificii în Roma, la trecerea din 2020 în 2021, când sute de păsări le-au căzut victime.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰