Antena Meniu Search
x

Tradiții și obiceiuri neobișnuite de Revelion. După trecerea în noul an, în Scoția, un bărbat cu păr brunet trebuie să intre în casă

Întreaga planetă se pregăteşte de intrarea în noul an. Iar la fel ca la noi, mulţi dintre ei apelează la diverse superstiţii pentru a avea noroc, prosperitate şi sănătate în 2022. 

de Redactia Observator

la 31.12.2021, 13:00

Vezi și

În Scoția, oamenii cred cu tărie că imediat după trecerea în noul an, un bărbat cu păr brunet trebuie să intre în casă. Şi nu oricum, ci încărcat cu sare, cărbuni, biscuiţi şi. evident whiskey. Asta ar aduce prosperitate. 

Grecii atârnă de tocul uşilor ceapă. Nu, nu este vorba despre un alt ritual care ţine vampirii la distanţă. Elenii cred că ceapa este un simbol al renaşterii şi speră că astfel vor avea parte tot de prosperitate. 

Danezii, în schimb, sparg farfurii. E drept, nu la ei acasă. Le aruncă în uşile vecinilor şi prietenilor pentru noroc şi armonie. În Germania, oamenii topesc bucăţi mici de plumb şi le varsă apoi într-un recipient cu apă rece. Iar forma pe care o capătă plumbul ar fi un simbol pentru anul următor. 

În schimb, ruşii îşi pun dorinţe la miezul nopţii, le scriu pe o bucăţică de hârtie pe care o ard ulterior. Apoi beau cenuşa cu un pahar de şampanie. Aşa se asigură că se vor împlini. Estonienii mănâncă. 7, 9 sau 12 mese de Revelion ca să atragă cât mai mult noroc. 

În Brazilia, tradiţia este foarte frumoasă vizual. Oamenii aruncă flori albe şi lumânări în ocean în cinstea unei zeităţi care ar controla apele. Astfel, localnicii din zonele de coastă speră să fie protejaţi. 

În alte ţări există superstiţii pe care şi noi, românii, le-am împrumutat de-a lungul timpului. Şi anume obiceiul de a mânca struguri în noaptea dintre ani pentru noroc, care este popular în Spania. Iar italienii poartă şi ei lenjerie intimă roşie pentru fertilitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Tradiții și obiceiuri neobișnuite de Revelion. După trecerea în noul an, în Scoția, un bărbat cu păr brunet trebuie să intre în casă