Antena Meniu Search
x

Formularul digital PLF înlocuieşte declaraţia epidemiologică. Noi condiţii de intrare în România, de luni

Grupul de Comunicare Strategică anunță că începând de luni, 20 decembrie, cetățenii care intră în România nu vor mai fi nevoiți să completeze declarația epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se regăsesc în formularul digital de localizare a pasagerilor (PLF).

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.12.2021, 14:43

Formularul digital de intrare (PLF) în România va scurta timpul de așteptare în punctele de trecere a frontierei prin faptul că cetățenii vor avea de trecut un singur filtru, nu două ca până în prezent, verificarea datelor fiind făcută automatizat, anunță reprezentanții GCS.

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) e obligatoriu de luni la intrarea în România

PLF va intra în vigoare începând de luni, 20 decembrie, și va putea fi completat electronic în aplicația https://plf.gov.ro începând cu 19 decembrie pentru ca toți cetățenii care vin în țară să aibă suficient timp să îl acceseze.

Cum se completează PLF-ul. Datele necesare

Pe acelaşi subiect

Formularul digital conţine următoarele informații: 

  • numele şi prenumele
  • datele de identificare şi de contact
  • țara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate
  • localitatea şi adresa de destinaţie în România
  • mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România
  • data intrării în România
  • datele minorilor însoţitori, dacă este cazul.

Formularul digital PLF poate fi completat online

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Documentul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau ontroduse în carantină. Documentul este utilizat deja în 18 state membre, relatează Mediafax. Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Evenimente » Formularul digital PLF înlocuieşte declaraţia epidemiologică. Noi condiţii de intrare în România, de luni