Antena Meniu Search
x

Video Fost prefect de Gorj, internat la psihiatrie după ce a fost prins de 4 ori la volan, fără permis: "Da, mai conduc. Să mă reţină pentru analiză, nu pentru zdup"

Dan Ilie Morega, fostul prefect de Gorj, a fost internat la psihiatrie. Măsura vine după ce a fost prins la volan pentru a patra oară, în 20 de zile, deşi avea permisul suspendat. O expertiză medicală de specialitate va arăta dacă politicianul, în vârstă de 78 de ani, are discernământ.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 19:50

Vezi și

"Am acceptat benevol să fac o expertiză medicală. Procurorii să mă reţină pentru analiză. Nu pentru zdup. Ca să ne înţelegem foarte clar", a declarat Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj. Fostul baron de Gorj a dat din nou explicaţii în faţa poliţiştilor după ce a fost prins a patra oară, luna aceasta, conducând fără permis.

Fostul prefect a rămas fără permis pe 6 februarie

Dan Ilie Morega nu a fost reţinut, dar a ajuns la secţia de psihiatrie a spitalului judeţean din Târgu Jiu. O expertiză va stabili dacă are discernământ sau dacă este un adevărat pericol pentru ceilalţi participanţi la trafic. "Până la o expertiză medico-legală, de fapt şi de drept, statul nu are instrumente să pună o persoană la adăpost de riscul pe care şi-l pune sieşi sau altora", a declarat Gabriel Diaconu, psihiatru.

Fostul prefect a rămas fără permis pe 6 februarie, după ce doi medici au constatat că e inapt pentru a conduce. Familia a încercat să-l ţină departe de volan, dar Morega şi-a luat maşini noi şi a continuat să conducă. Iar poliţiştii care l-au prins, l-au lăsat de fiecare dată liber. Pe 22 februarie, a fost filmat mergând pe contrasens, în Târgu Jiu, cu girofar pe maşină.

Pe acelaşi subiect
  • Reporter: Spuneţi că dumneavoastră aţi condus?
  • Dan Ilie Morega: Da! Eu! Şi sunt perfect legal.
  • Reporter: Mai conduceţi?
  • Dan Ilie Morega: Da!
  • Reporter: Când o să plecaţi de aici, din birou, o să conduceţi?
  • Dan Ilie Morega: Da! Da!... Altă întrebare!

Morega a contestat decizia de suspendare a permisului pe 22 februarie. Însă o simplă contestare nu-i dă dreptul de a conduce. "În această situaţie este nevoie de intervenţia instanţei de judecată pentru a admite o eventuală cerere de suspendare a actului administrativ. Abia în acea situaţie are dreptul să conducă", a declarat Ionuţ Pîrvu, avocat. Dacă se dovedeşte că Morega nu are discernământ, acesta nu va răspunde penal pentru faptele sale. Poate fi internat împotriva voinţei sale, însă numai pe o perioadă limitată.

"Dacă expiră acea măsură sau nu este reînoită sau dacă persoana se simte mai bine sub tratament, familia îşi asumă externarea. În legea sau pe legea actuală, semătura familiei nu are ramificaţii juridice", a declarat Gabriel Diaconu, psihiatru. "Poate ar trebui să avem alte instituţii specializate din domeniul medical, poate din domeniul asistenţei speciale, care să urmărească ca astfel de persoane să nu ajungă să conducă pe drumurile publice", a declarat Mihai Zlat, vicepreşedinte Sindicatul Naţional al Poliţiştilor. Expertiza psihiatrică va avea loc în zilele următoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Fost prefect de Gorj, internat la psihiatrie după ce a fost prins de 4 ori la volan, fără permis: "Da, mai conduc. Să mă reţină pentru analiză, nu pentru zdup"